Sport

2017.04.26. 17:20

Sákovics triplája a Cseh Openen

Három aranyéremmel tért haza a Cseh Open nemzetközi racketlontornáról (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) a Savaria Egyetemi Központ oktatója, Sákovics Péter.

Tóth Gábor

A 13. alkalommal megrendezett Cseh Openen Sákovics Péter három nap alatt három korosztályban három aranyérmet nyert - ez a teljesítmény nem egyedülálló Sákovics racketlonos pályafutásában, hiszen olasz, svéd, svájci, magyar és máltai versenyen is triplázott" már.

Sákovics Péter a díjakkal

Sákovics a +45-ös korosztály páros versenyével kezdte az erőltetett menetet, a budapesti Janzer György oldalán. A duó cseh, majd svéd párost legyőzve jutott a fináléba, ahol meglepetésre magabiztos győzelmet aratott az esélyesebbnek ítélt német-angol kettős ellen. Majd az egyéni versenyszámok következtek, előbb a +50-es korosztályban. Sákovics német, majd finn ellenfelek legyőzése után jutott a döntőig, ahol nagy csatában nyert német riválisa ellenében. A +55-ös korosztályban német, cseh, majd angol ellenfelek legyőzésével sikerült elhódítania a trófeát.

A szombathelyi sportember a három nap alatt kilenc mérkőzést játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!