Sport

2009.05.22. 02:29

Sárvári győzelem az NB II-es női kézilabda-bajnokságban

Körkép - A vasi csapatok közül csak a jó formába lendült Sárvári Kinizsi tudott nyerni az NB II-es női kézilabda-bajnokságban.

Gergácz Zoltán

Sárvári Kinizsi-Celldömölki VSE-Mávépcell 27:23 (15:13). - Sárvár, 100 néző, vezette: Őri, Varga.

Sárvár: TAKÁCS - KERTÉSZ 3, BŐSZE 3, PUPP 5, ZSOHÁR 5, GOLOVKO 6, SOÓS 3. Csere: Bátorfiné (kapus), Kalmár, Pártli, FEHÉR 2, Varga D., Molnár. Edző: Vilics Tamás.

Celldömölk: Mendel - Kazári 3, Szomorkovits L. 4, Szomorkovits A. 7, Foglszinger, Matetits 1, Szilvágyi 4. Csere: Geiger Cs. 1, Geiger Sz. 3, Balogh (kapus), Farkas, Németh. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Az első percekben a hazaiak kerültek lépéselőnybe, de a vendégek felzárkóztak, s a félidő derekáig ragadtak a sárváriakra. Aztán a Kinizsi előbbre tolta, hatékonyabbá tette a védekezését (23. perc: 13:9). A második játékrészben a betörésből többször is eredményes celliek egalizáltak (40. perc: 17:17), ám a hazaiak szigorítottak védekezésükön, s hibákra késztették a vendégeket. A sárváriak elsősorban szervezett védekezésüknek köszönhetik megérdemelt győzelmüket a jó játékerőt képviselő celliek ellen. - Ifi: 35:19. Ld.: Bősze 8, Molnár 6, ill. Varga, Horváth 4-4.

Vilics Tamás: - Ezúttal csaknem hibátlanul megvalósították a lányok mindazt, amit elterveztünk.

Salamonné Csótár Adrienn: - Dobogós helyünk bebiztosítása érdekében nagyon szerettünk volna nyerni, de játékunk görcsössé vált.

MOGAAC DSE-Körmendi DMTE 31:26 (15:10). - Mosonszolnok, 50 néző, vezette: Antal, Antalné.

Körmend: Seiler - Dévai K. 1, Tóth 1, Balogh 2, Németh 4/3, Szőke 1, Szoták 7, Kiskós 8. Csere: Dévai A. (kapus), Sály 1, Vincze 1, Nagy. Játékos-edző: Kiskós Kitti.

A körmendiek nagy túrát tettek, ugyanis az ifjúsági és a felnőtt mérkőzés között a játékosok és a szurkolók megtekintették a Győri ETO BL- mérkőzését. Az út fáradtsága meglátszott a vasiakon: eleinte még jól tartották magukat (17. perc: 7:7), ám ezt követően a hazaiak egy 5:0-as rohammal megléptek. A második félidőben többször is 9 gólra nőtt a különbség, de a körmendiek jó hajrával kozmetikáztak az eredményen. - Ifi: 25:16. Ld.: Dévai K., Vincze, Szőke 4-4.

Tapolca VSE-Dr. Lupo Büki TK 24:23 (17:8). - Tapolca, 100 néző, vezette: Balaskó, Jüngling.

Bük: Harasztovics - BINDER 5, Szalai, Elekes 1, Szondy 2, Varga 5/1, Hegyi 4. Csere: PALKOVITS (kapus), PETRIK 4, Pupp R., Farkas 2/2, Horváth, Pupp K., Fazekas. Edző: Mátés István.

A bükiek a 12. percig tartották a lépést a dobogóra kerülésért harcoló és otthon százszázalékos teljesítménnyel büszkélkedhető hazaiakkal (5:5), aztán a 35. percig a tavaly még NB I/B-s gárda akarata érvényesült. A nagy szívvel játszó bükiek megkezdték a felzárkózást; az 54. percben már csak egy gól volt a különbség (22:21). A finisben két szerencsés gólt lőtt a Tapolca, de erre is válaszoltak. Sőt, 10 másodperccel a vége előtt a bükiek kezében volt a lehetőség az egyenlítésre, de nem tudtak vele élni. - Ifi: 31:18. Ld. Elekes 8, Radics, Pupp K. 4-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!