Sport

2006.07.17. 11:49

Schmitt Pálnak visszaadná (2004.10.22)

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szombathely (he) - A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tegnapi - Magyar Távirati Irodán keresztül kiadott - híradására, miszerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága levélben figyelmeztette a szervezetet, hogy október 31-éig juttassa vissza az Annus Adriántól visszavont olimpiai aranyérmet - ellenkező esetben megtorló intézkedéseket helyez kilátásba a sportoló, illetve a MOB ellen is - a kalapácsvető válaszolt. Hasonló formát választott, mint a MOB: írásban juttatta el véleményét a sajtóorgánumokhoz, így lapunkhoz is. 

(Az athéni játékokra vonatkozó doppingszabályzat értelmében a NOB-nak jogában áll az érintett olimpiai bizottsággal szemben bizonyos pénzügyi, illetve nem financiális támogatások visszatartása, emellett dönthet úgy, hogy az adott országból senkit semmilyen elismerésben nem részesít, illetve felfüggesztheti a nemzeti ötkarikás szervezet NOB-tagságát.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!