Sport

2016.10.18. 15:07

Sérülten a vb-n

Körkép - Ott volt, teljesítette az előírt távot, feladatokat az Amerikai Egyesült Államokban rendezett spartan race világbajnokságon a SZoESE sportolója, Kívés Bendegúz.

Tóth Gábor

Az idei spartan race világbajnokságnak az USA, Lake Tahoe városa adott otthont. A résztvevőkre 24,5 km-es táv, 1500 méteres szintemelkedés és 30 - köztük három jéghideg vizes - akadály várt. A sportág kiemelkedő eseményén képviselte a vasi, szombathelyi színeket a Szombathelyi Egyetemi SE sportolója, Kívés Bendegúz.

- Sajnos nem úgy sikerült a világbajnokság, ahogyan elterveztem, ugyanis két héttel a vb előtt, az utolsó felkészülési állomásnak szánt versenyen kiment a bokám, elszakadt a bokaszalagom - fogalmazott Kívés Bendegúz. - De így is rajthoz álltam, végül 167. lettem a 241 versenyzőt felvonultató mezőnyben. Nagyon jó erőben voltam, a hegynek felfelé jól versenyeztem, az akadályokat is jól megoldottam. De lefelé nagyon fájdalmas volt a futás - és túl is terheltem az egészséges lábamat. Továbbá fejben nehéz volt elviselni, hogy lefelé olyanok is rengetegen megelőztek, akik felfelé közel sem tudtak velem egy tempót menni... Mindenféle feladatot kitűnően teljesítettem, köszönhetően a sok versenynek, a kitartó gyakorlásnak. A legnehezebb ismét a vödörcipelés volt: egy 35-40 kilós vödröt kellett cipelni felfelé és lefelé is 400 méteren. A hegy tetején, 2600 m magasságban volt volt az úszás, körülbelül három-négy percet töltöttem a jéghideg vízben. Teljesen lemerevedtem. De azért csak célba értem.

- Amikor megsérültem nagyon elkeseredtem. De sikerült összeszedni magamat, elindulhattam a vb-n. És sikerült végigcsinálnom - erre nagyon büszke vagyok. Jövőre ismét megpróbálom kvalifikálni magam a vb-re, és akkor talán már több szerencsém lesz - zárta szavait Kívés Bendegúz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!