Sport

2006.06.08. 22:00

Show-tánc a javából

Rimini (ser) - Három szombathelyi egyesület delegált versenyzőket a modern táncok világbajnokságára, s mindannyian büszkélkedhetnek aranyérmekkel is.

Mórocz Zsolt

Húsz ország mintegy kétezer versenyzője vehetett részt az olaszországi Riminiben nemrég megrendezett modern táncok világbajnokságán. Három napig két színpadon váltották egymást a különböző korosztályú és különféle kategóriák egyéni és formációs táncosai.
Három szombathelyi egyesület is képviselhette hazánkat az IDF (Modern Táncok Nemzetközi Szövetsége) rendezte eseményen. A vasiak a tatabányai országos döntőn vívhatták ki a vb-kvalifikációs jogot. A Westside TSE 42 versenyzővel, 8 produkcióval mutatkozott be, az Energy-Dabaston KMSE 58 táncossal 11 számban indult, míg a Savaria TSE két párossal utazott a taljánokhoz.
Az utóbbi egyesület tagjai társastánc-versenyeken szerzett elismeréseikről nevezetesek; az idén először szerepelt a naptárjukban az IDF-versenysorozat, ahonnét rögvest a legfényesebb vb-érmekkel térhettek haza. A Westside és az Energy-Dabaston már korábban is bizonyított hazai és nemzetközi megmérettetéseken, a modern táncok különféle kategóriáiban számtalanszor begyűjtötték az aranyérmet.
Eredmények egyesületenként. Energy-Dabaston KMSE. 1. junior funky formáció, 1. felnőtt funky formáció, 1. junior karibi kiscsoport, 1. felnőtt karibi kiscsoport. 2. felnőtt funky formáció. Dance show 2. mini kiscsoport, 10. felnőtt kiscsoport. Ifjúsági funky szóló 3. Marton Laura, 5. Klatz Norina. Hip-hop formáció 5. felnőtt csoport. Felnőtt funky duó 7. Galambos Mónika-Poór Szilvia. Felnőtt hip-hop szóló 8. Tóth Gábor.
Westside TSE. Hip-hop formáció 1. juniorok, 1. felnőttek, 4. ifjúságiak. Hip-hop felnőtt duó 2. Szakály Maximilián-Németh Dávid. Hip-hop felnőtt kiscsoport 5. hely. Hip-hop ifj. szóló 4. Fazekas Petra. Hip-hop felnőtt páros 4. Vincze Csaba- Szárnyas Mónika. Hip-hop felnőtt szóló 6. Vincze Csaba.
Savaria TSE. Latin-karibi táncok 1. Horváth Dávid-dr. Monostori Veronika, 2. Horváth Viktor-Varga Nikolett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!