Évtizede bunyóznak

2019.08.13. 17:30

Sikeres esztendőket tudhat maga mögött a kőszegi Fitt-Box

Fennállásának tízéves évfordulóját ünnepli a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület – sikeres esztendők állnak a klub mögött, és a jövő is roppant biztató.

Tóth Gábor

Az eredményes tíz év képekben. Felül a klub emblematikus bokszolója, Hámori Ádám

Fotó: Fitt-Box ÖE

– Egyesületünk 2009 júniusában alakult – tudtuk meg Varsányi Árontól, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület elnökétől, vezetőedzőjétől. – Egy hobbi­szinten sportoló társaságból nőttünk ki, elmozdultunk a versenysport, az ökölvívás felé. Már a kezdés is sikeres volt, hiszen az első évben máris két magyar bajnokot avattunk, Hámori Ádám serdülő, Nemes Viktória pedig junior korosztályban lett aranyérmes. És a folytatás is jól, pontosabban eredményesen alakult. Ma 24 sportolónk rendelkezik versenyengedéllyel, közülük hatan – Hámori Ádám, Buza Rómeó, Buza Rafael, Hámori Luca, Ambrus Viktória, Lukács Tifani – válogatottak. Rajtuk kívül – hobbiszinten – még majdnem ötvenen tréningeznek nálunk. Évről évre bővült az eszközparkunk, egyre jobb körülmények között dolgozhattunk – beindult a büki szakosztályunk. Rendre sikeresen szerepelünk a különböző pályázatokon. Rendszeres szereplői vagyunk az országos bajnokságoknak, a nemzetközi erőpróbáknak, ott vagyunk a válogatott versenyein, edzőtáboraiban. Rendszeresen részt veszünk civil szervezetek és más sportágak rendezvényein, minden évben jótékonykodunk. Míg működött a honi szövetség régiós rendszere, addig – 2013 és 2018 között – régiós központként tevékenykedtünk. Évek óta az ország legeredményesebb egyesületei között jegyeznek minket.

Az eredményes tíz év képekben. Felül a klub emblematikus bokszolója, Hámori Ádám
Fotó: Fitt-Box ÖE

A számok, a statisztikai adatok tényleg beszédesek. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói az elmúlt tíz évben az országos bajnokságokról 33 arany-, 9 ezüst- és 17 bronzérmet hoztak haza, a korosztályos Európa-bajnokságokon 2 arany, 3 ezüst, 6 bronz a termés. De van még egy Hámori-arany a főiskolai-egyetemi világbajnokságról is. A kőszegi klub 23 nemzetközi, 32 különböző szintű hazai versenyt rendezett, és egyszer otthont adhatott az országos bajnokságnak is.

A Fitt-Box ÖE kőszegi szakosztályában Varsányi Áron mellett Gombai János dolgozik edzőként, aki a sportolók szerint az egyesület motorja. A büki szakosztályt Horváth Tibor vezeti, edzőként Nemes Erik és Bödei

Gábor dolgozik a bokszolókkal.

A Fitt-Box emblematikus sportolója Hámori Ádám, aki hatszoros felnőtt, négyszeres korosztályos magyar bajnok. Megjárta a világbajnokságot, kétszeres Eb- és kétszeres Európa-játékok-résztvevő. Juniorként Eb-t nyert, ifiként begyűjtött egy Eb-ezüstöt. Jelenleg a szeptemberi oroszországi világbajnokságra készül, de a fő célja az, hogy kijusson a 2020-as tokiói olimpiára – az ötkarikás játékokra Kőszeg város anyagi támogatásával készül.

– Egy kisváros kicsi egyesülete vagyunk, méltán lehetünk hát büszkék a tíz év alatt megtett útra! Reményeim szerint az előttünk álló tíz év hasonlóan sikeres lesz majd – zárta szavait Varsányi Áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában