asztalitenisz

2019.09.08. 21:56

Sikeres Extraliga-rajt

Győzelemmel nyitotta a 2019/2020-as extraligás szezont a CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels férfi asztalitenisz-csapata.

Horváth Erika

Szita Márton mindkét egyéni meccsét könnyen nyerte

Fotó: Szendi Péter

CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels–Floratom Szegedi AC 5-2. – Celldömölk férfi asztalitenisz Extraliga-mérkőzés, vezette: Bódi, Segyevi.

Páros: Kriston, Szita–Kószó, Vitsek 1:3 (7, -14, -7, -6). Eleinte úgy tűnt, megtörhet az átok és a celliek nem bukják el a páros mérkőzést. Az első szettben még magabiztos volt az ezúttal Kriston Dániel és Szita Márton alkotta duó. Ám ezután egyre több hiba csúszott a játékukba, és nagyon elbizonytalanodtak, miután elvesztették a kiélezett második szettet. Utána pedig már nem volt esélyük (0-1).

Egyéni: Szita–dr. Lukács 3:0 (8, 5, 3). Szita könnyen igazolta a papírformát (1-1). Kriston–Kószó 3:2 (9, -7, 3, -6, 7). Fordulatos, nagy meccset vívott a két játékos, a mindent eldöntő ötödik játszmában Kriston tudott jobban koncentrálni (2-1). Fazekas–Vitsek 3:1 (6, -11, 8, 10). A derekát fájlaló Fazekas az első játékrészt könnyen nyerte, a másodikban viszont több egyszerűnek tűnő labdát is elrontott. A folytatásban nagy akarással, kicsit szenvedősen, de meghozta a győzelemhez szükséges két játszmát (3-1). Szita–Kószó 3:0 (6, 4, 5).

Szita nagyon simán intézte el Kószót is, ezzel gyakorlatilag megnyerte a találkozót a celldömölki együttes, hiszen eljutott a négy győzelemig (4-1). Azonban az új szabályok szerint az extraligás találkozók hét meccsből állnak. Fazekas–dr. Lukács 3:0 (8, 5, 5). Csúsztak hibák Fazekas játékába, de ellenfele nem tudta veszélyeztetni a győzelmét (5-1). Kriston–Vitsek 0:3 (-7, -8, -10). Kriston kevéssé volt összeszedett, mint riválisa, és a rutinos Vitsek kihasználta a hibáit (5-2).

Szita Márton mindkét egyéni meccsét könnyen nyerte
Fotó: Szendi Péter

A várakozásnak megfelelően magabiztosan győzte le a középmezőnyhöz tartozó Szegedet a nyolcszoros bajnok Celldömölk. Győzött: Szita 2, Fazekas 2, Kriston 1, illetve Vitsek 1, Kószó–Vitsek páros.

Ezen a héten a Közép-európai Szuperligában állnak asztalhoz a celliek. Kedden és szerdán rendezik a háromcsapatos A csoport első minitornáját az ausztriai Wiener Neudorfban. A CVSE csak szerdán játszik – 10 órától a hazaiakkal, 15-től pedig a horvát Varasddal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában