Vívás

2019.07.21. 21:58

Siklósi aranya

Már világbajnokot is ünnepelhetett a hazai közönség a Budapesten zajló vívó-világbajnokságon: a 21 éves párbajtőröző, Siklósi Gergely állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Horváth Erika

A 21 éves Siklósi Gergely felnőtt világbajnoki címet szerzett

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Éppen egy héttel ezelőtt kezdődött meg Budapesten a vívók világbajnoksága. Az előcsatározások után csütörtökön voltak az első eredményhirdetések. Az első magyar érmes a kardozó Szatmári András lett, aki ezüstöt szerzett. Pénteken a párbajtőröző Siklósi Gergely nyakába aranyat akasztottak. Egész nap nagyszerűen vívott, a fináléban a háromszoros Európa-bajnok orosz Szergej Bida ellen nagyon meg kellett dolgoznia a végső sikerért.

A 21 éves Siklósi Gergely felnőtt
világbajnoki címet szerzett
Fotó: MTI/Illyés Tibor

De végig uralta a mérkőzést, többször is hátrányból tudott fordítani. A mostani diadalt megelőzően 2015-ben volt férfi párbajtőrben magyar aranyérmes, akkor Imre Géza győzött Moszkvában. A magyar tőrözők nem jutottak el a negyeddöntőkig, a női kardozóknál viszont Márton Anna igen – aki végül a hetedik helyen zárt.

Szombaton megkezdődtek a csapatversenyek is. Vasárnap eldőlt, hogy a női párbajtőrözők a 13. helyen végeztek, a férfi kardozók viszont biztosan érmet szereztek. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás összeállítású együttes az olaszok legyőzésével döntőbe jutott. A Dél-Korea elleni finálé lapzártánk után ért véget.

A budapesti vívó-vb kedden zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában