Sport

2015.08.01. 14:17

Snapszer megújult rendszerben - Országos ranglista készül, sok az új résztvevő

Gőzerővel zajlik a 2015. évi országos snapszerbajnokság - sok új és régi résztvevővel, szép vasi sikerekkel. De jövőre is komoly tervei vannak a Magyar Snapszer Szövetségnek.

Tóth Gábor

A 4. alkalommal kiírt magyar snapszerbajnokság selejtező-sorozata teljesen új rendszerben zajlik. A kőszegi székhellyel bíró Magyar Spanszer Szövetség munkatársai ugyanis változtattak a versenynaptáron, a lebonyolítás rendszerén, a döntőn és annak helyszínén is. Minden verseny minden játszmáját pontozzák, országos ranglistát vezetnek – állandó versenyzésre ösztönözve ezzel a snapszerosokat. Az országos döntő december 28-án lesz, a helyszínt pályázat útján választják ki. A ranglista első 12 helyezettje automatikusan ott lesz a fináléban, a többieknek a fennmaradó négy helyért kell megküzdeni.

Balatongyörök, vízi snapszerbajnokság. Szemből balról Szarvas Dénes (Kisvárda), jobbról Bellovits Márk (Lukácsháza). Fotó: Magyar Snapszer Szövetség

– A versenyzők pozitívan tekintenek az újdonságokra, hiszen alaposan megnőtt a résztvevők száma, sok új, minőségi játékos mutatkozott be – fogalmazott a szervezők nevében Táncsics Péter. – A tornákat legtöbbször csoport-rendszerben bonyolítjuk, sőt bevezettük a vigaszág küzdelmét is, hogy minél többször asztalhoz ülhessenek a résztvevők. A korábbi versenyhelyszínek mellett falunapokra, fesztiválokra, sportnapokra, baráti, céges rendezvényekre is hívnak minket – próbálunk minden felkérésnek eleget tenni. Versenyeinken egyébként átlagban 40-50 játékos ül asztalhoz. Vas megyében eddig Csákánydoroszlón, Körmenden, Peresznyén, Szentpéterfán, Szombathelyen, Kőszegen, Cákon és Bükfürdőn versenyeztünk. Bőven avattunk vasi bajnokot: Sütő Ferenc Csákánydoroszlóból, Vas László és Horváth Róbert Körmendről, Földvárszki István Szombathelyről, Kozmor Imre és jómagam Kőszegről. Augusztusban Veldenben, Tusnádfürdőn és Fiumében is versenyzünk, de Egerben, Budapesten, Szentendrén és Nyíregyházán is lesz még bajnoki forduló. Lesz még egy körmendi, kőszegi és sárvári erőfelmérő is – és persze bízunk benne, hogy a döntő megrendezésére is akad vasi jelentkező. A kettes snapszer mellett idén négyesben és csapatversenyben is hirdetünk országos bajnokságot. A ranglista alapján körmendi, kőszegi, szombathelyi döntősök biztosan lesznek. Sokat járunk a környező országokban is, hiszen javában zajlanak a jövő évi Európa-bajnokság előkészületei – közel állunk hozzá, hogy Magyarország adjon otthont a 2016-os snapszer Eb-nek. Egyébként jövőre ünnepeljük szövetségünk 10 éves fennállását, egy kártyafesztivál megrendezésén dolgozunk – zárta szavait Táncsics Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!