Sport

2016.12.30. 19:26

Snapszerbajnokság: országos döntő, majd ünnepség

Maratoni kártyacsata lett az országos snapszerbajnokság idei döntőjéből - ismét Táncsics Péter lett az ország legjobb snapszerosa. A finálé után pedig fennállása tízéves évfordulóját ünnepelte meg a Magyar Snapszer Szövetség.

Tóth Gábor

Már ötödik alkalommal rendezte meg a kőszegi székhellyel bíró Magyar Snapszer Szövetség az országos snapszerbajnokságot. A szinte az egész országot lefedő, sőt, több külföldi települést is érintő selejtezősorozat végeztével 22 kártyás kvalifikálta magát a döntőbe, két versenyző pedig az előző évek eredményei alapján szabadkártyát kapott - így 24-en futottak neki a végső csatának. A finálénak a szövetség kőszegi klubhelyisége adott otthont. Szerdán 10 órakor kezdődtek a mérkőzések, az utolsó parti pedig csütörtökön hajnalban ért véget. A maratoni kártyacsatát a szövetség elnöke, Táncsics Péter nyerte, aki zsinórban harmadszor lett bajnok. Igaz, a döntőben alaposan megszenvedett a fiatal Bellovits Márkkal - talán a nagyobb rutint döntött a felek között.

 

Végeredmény: 1. Táncsics Péter (Kőszeg), 2. Bellovits Márk (Lukácsháza), 3. Szabó Gábor (Röjtökmuzsaj), 4. Lendvay Albert (Eger), 5. Windisch József (Vaskeresztes), 6. Peszlen Tamás (Röjtökmuzsaj), 7. Horváth Dániel (Budapest), 8. Németh Zsolt (Győr). A vigaszág bajnoka: Bokor László (Kőszeg).

Sokat nem pihenhettek a kártyások, hiszen a szövetség csütörtökön a várban ünnepelte fennállása tízéves évfordulóját. Az oldott hangulatban kártyatorta várta az érdeklődőket. A gyerekek 940 lapból építettek fel egy hatalmas kártyavárat. Nagy sikert aratott a kártyafestés és a kártyadobálás - a legügyesebb, legtechnikásabb kártyavető hét méterre dobta el a lapot. És természetesen nem maradt el a verseny sem, 12 háromfős csapat vívott meg egymással. A győztes a Röjtökmuzsaj lett, másodikként Szombathely (Bellovits Márk, Horváth Tamás, Földvárszki István) zárt, Budapest-Csepel lett a harmadik. A szövetség a kártyasport, a snapszer népszerűsítésért kitüntetésben részesítette Vass Lászlót (Körmend), Földvárszki Istvánt (Szombathely) és Németh Sándort (Kőszeg).

- Az idei döntő is nagyon színvonalasra sikeredett, tényleg az ország legjobb kártyásai ültek asztalhoz, apróságok döntöttek a résztvevők között - fogalmazott Táncsics Péter, a Magyar Snapszer Szövetség elnöke. - Több mint 20 órát kártyáztunk, ezt a feszített tempót azért nem bírja mindenki. De ettől függetlenül jövőre változtatunk a bajnokság lebonyolításán - teszünk egy próbát, mert így nagyon hosszú, nagyon fárasztó, rengeteg munkát, szervezést igényel a bajnokság lebonyolítása. Nem lesznek selejtezők, január 21-22-én Körmenden rendezzük meg a magyar bajnokságot, svájci rendszerben, ahol nyílt nevezés lévén bárki kipróbálhatja magát. De természetesen az országot továbbra is járjuk, ahol igényt tartanak ránk, ott szívesen rendezünk versenyeket. A szövetség legfőbb célja pedig az lesz az előttünk álló években, hogy a magyar kártyának kiharcolja a hungarikum minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!