Kosárlabda

2019.05.18. 20:02

Sokat kapott a Sopron Körmenden

Egy negyedig tudta a lépést tartani vendéglátójával a Sopron KC. Az Egis Körmend uralta a találkozót és magabiztosan – 32 ponttal nyert – a negyeddöntő első mérkőzésén.

Tóth Judit

Egis Körmend – Sopron KC 104-72 (27–23, 29–21, 34–16, 14–12) Körmend, 1800 néző, rájátszás, negyeddöntő 1. mérkőzés Vezette: Földházi T., Goda L., Pozsonyi L.

KÖRMEND: BRADFORD 12/6, PRICE 23/15, Ferencz 13/12, Hammonds 17/9, Delas 8 Csere: Thames 8, Csorvási 11, Takács 3/3, Lajsz 4, Kiss M. 3/3, Kiss B. 2, Oroszi- Vezetőedző: Matthias Zollner

SOPRON: Warner 18/3, Lemar 11/9, Supola 14/6, Wiggings 8/3, GORDON 12 Csere: Molnár 6, Dénes, Werner, Buzsáki 3/3, Élő Vezetőedző: Sabáli Balázs

Az eredmény alakulása.

3. perc: 8-2. 7. perc: 23-16. 14. perc: 34-26. 17. perc 50-40. 23. perc: 68-47. 26. perc: 80-50. 34. perc: 97-63. 37. perc: 100-66. Kipontozódott: -

A mérkőzés előtt gyászszünettel emlékeztek a legendás játékvezetőre, Szabó IV. Györgyre, aki a napokban hunyt el 67. éves korában.

Kapkodósan indult a találkozó, mindkét fél sikertelenül ostromolta a gyűrűt. Hammonds triplája jelentette az első találatot, ez megnyugatta a házigazdát, de a Sopron is felvette a ritmust. Mindkét oldalon sültek a triplák, a Körmendnél Price és Ferencz, a Sopronnál Lemar volt magabiztos. A hazai együttes összpontosított jobban, de ez mindössze néhány pontos előnyre volt elég. Ferencz bevarrta a harmadik tripláját is (19-14), a vendég csapatnál pedig a magasemberekek erőlködtek a körmendi védők gyűrűjében. A negyed hajrájában 23-20-ig kapaszkodott a Sopron, de a Körmend nem sokat engedett a szorításból. Lemar állította be a eredményt a kisszünetre, az amerikai is harmadszor talált be a triplavonaltól.

 

A második etap elején Csorvási volt elemében, hét pontot íratott fel magának, majd az újonc, Takács Kristóf is beszállt a pontszerzésbe egy hárompontosssal. Próbált komolyabb előnyre szert tenni a Körmend, de a Sopron tartotta magát, mindig tízen belül maradt. Most is volt egy gyors tripla hullám, ezúttal Warner, Price és Supola volt eredményes. A negyed második felében nagy lendületben volt a Körmend, jó sorozatot produkált. Elérte a félszázat és a tíz pontos vezetést, amit a nagyszünetig még két ponttal megtoldott (56-44).

A harmadik etap eleje egyértelműen a Körmendé volt, kezdett megtörni a soproni ellenállás. Sokáig csak egy Wiggings-tripla jelentette az egyetlen soproni kosarat, a házigazda viszont szárnyalásba kezdett. Hammonds, Price, na és persze Bradford volt az, aki a pontszerzés mellett ezútta is adott a látványra. A Sopron erőteljesen megingott, a Körmend nagy menete a negyed derekán 30 pontos vezetést eredményeztett (80-50).

A záró játékrészre eldőlt a találkozó, a harmincpontos vasi előnnyel nem tudott mit kezdeni a Sopron. A magyar sorral feálló Körmend az eredmény kozmetikázását sem nagyon engedte ellenfelének, Kiss Mátyás találatával már a negyed közepén száz pont közelébe került az MTE. Végülis Ferencz negyedik triplájával lett meg a száz. Simán hozta a hazai kötelezőt a negyeddöntő első összecsapásán a Körmend, folytatás kedden Sopronban.

Sabáli Balázs: Gratulálok a Körmendnek, győzelme megérdemelt. Ilyen enervált, fault nélküli játékkal ma ennyire futotta, de ennél azért jobb csapat vagyunk. Talán megijedtünk a lehetőségtől, kedden Sopron próbálunk javítani.

Matthias Zollner: Elégedett vagyok csapatom mai teljesítményével, úgy játszottunk, ahogy azt a találkozó előtt megbeszéltük. Különösen a második félidőben alkottunk maradandót, de most már a következő meccsre készülünk, ahol ismét tiszta lappal indulunk, így nem szabad elbizakodnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában