Sport

2013.05.02. 18:16

Somogyi Kupa úszásban

Remekül sikerült, népes mezőnyt vonzott a 27. Somogyi Kupa úszóverseny.

Tóth Gábor

A béka és a delfin korosztálynak kiírt hagyományos úszóversenyen kilenc általános iskola 108 diákja vett részt. A Somogyi Béla Általános Iskola 18 méteres tanmedencéjében az 1. és a 2. osztályosok gyors- és hát-, a 3. és 4.-esek pedig gyors-, hát- és mellúszásban mérték össze tudásukat.

Az iskolák közötti pontversenyt a Bolyai nyerte, másodikként a Neumann, harmadikként a Szentgotthárd végzett. A verseny TÁMOP-pályázat által volt támogatva.

A körmendi Horváth Nikoletta hátúszásban hasítja a habokat (Fotó: Szendi Péter)

A legjobb helyezést elért úszók, 1. osztály: Herczeg Huba (Bolyai), Csorba Bálint (Zrínyi), Davanzó Nikol (Szentgotthárd), Németh Jázmin (Bolyai). 2.: Németh Bence (Neumann), Hetyei Ervin (Neumann), Kámán Regina (Bolyai), Csikós Eszter (Neumann). 3.: Bilák Máté (Bolyai), Slávecz Bence (Neumann), Hamar János (Bolyai), Kalmár Laura (Neumann), Kalmár Alíz (Neumann). 4.: Hetyei Erik (Neumann), Pethő András (Bolyai), Rédei Péter (Bolyai), Nagy Viktória (Bolyai), Tímár Aporka (Bolyai), Szabó Laura (Neumann). A legjobb körmendiek, 1.: Palkó Hanna (Olcsai), Csata Kata (Kölcsey). 2.: Korán Maja (Olcsai). 3.: Honfi Áron (Olcsai). 4.: Kovács Eszter (Somogyi), Véha Perta (Somogyi), Sibinger Dóra (Kölcsey).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!