Eredmények

2019.04.11. 19:46

Spartan race vasi érmekkel

Remek eredményeket értek el a szombathelyi sportolók a spartan race extrém futóverseny-sorozat hazai szezonnyitóján.

Tóth Gábor

Az STG-Szombathely összeszokott, lelkes és roppant sikeres csapat

Fotó: Szilágyi Szabolcs

Nagykanizsa, a Csónakázótó környéke adott otthon a hazai spartan race nemzetközi szezonnyitó versenyének. A két nap alatt több mint tízezer extrémfutó állt rajthoz. Az első napon a 15 km-es szuper táv (500 m szintemelkedés, 26 akadály) küzdelmeit rendezték meg, míg másnap sprint távon, 7 km-en (500 m szintemelkedés, 20 akadály) versenyeztek a résztvevők.

Purgai Evelyn, a Szombathelyi Egyetemi SE közép- és hosszútávfutó atlétája a sprintversenyen állt rajthoz. Szép eredményt ért el, harmadik helyen ért célba a női elit kategóriában. Nagy csatában, csupán nyolc másodperccel maradt le a második helyezett szlovák lány mögött. Evelyn kvalifikálta magát a sorozat Európa-bajnokságára. Kívés Bendegúz (SZoESE) az elit férfi mezőnyben a 12. helyen végzett.

Purgai Evelyn remekelt, így kvalifikálta magát az Eb-re
Fotó: SzoESE

A vasi színeket képviselte a csapatoknál az STG-Szombathely gárdája, amely a 4+ (négynél több, de 15-nél kevesebb versenyző) kategóriában nevezett. A szuper távon 133 csapat alkotta a mezőnyt, az STG a második helyen ért célba, egyetlen perccel lemaradva a budapesti győztestől. Az STG a sprint távon sem vett vissza a tempóból, 247 csapat közül bizonyult a legjobbnak – így megvédte címét.

Az STG-Szombathely összeszokott, lelkes és roppant sikeres csapat
Fotó: Szilágyi Szabolcs

– Igencsak erős, népes mezőny gyűlt össze, zsúfolt volt a pálya, de a szervezés tökéletesre sikeredett – fogalmazott az STG-Szombathely csapatvezetője, Horváth Tamás. – Komoly felkészülés előzte meg részünkről a kanizsai versenyt, örülök, hogy a megtérült a rengeteg befektetett munka. Lelkes, családias kis csapatunk van. Akadt, aki most teljesítette az első versenyét, volt aki cukorbetegséggel élve a két fiával állt rajthoz, van közöttünk fiatal és idősebb, de a lányokra is rendre fontos szerep hárul. Jól vizsgáztunk az első hazai versenyen, szeretnénk a folytatásban is hasonló eredményeket elérni.

Az STG-Szombathely csapata: Hangay Krisztián, Fábián Csilla, Gombás Dániel, Horváth György, Petrovics Szabolcs, Illés Gábor, Koroknai Bálint, Bódi Krisztián, Major Gábor, Horváth Boglárka, Horváth Tamás, Horváth Belián, Baranyai Bettina, Gyuretó Kata, Hangay Péter, ifj. Hangay Péter, Nemes Erik, Berényi Tímea, Szegedi Szilveszter, Horváth Péter, Horváth Panna, Horváth Luca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában