Sport

2009.12.22. 03:28

Sport és karácsony - Versenyzők, edzők, vezetők és aktívák köszöntése

A 13. városi sportkarácsonyon versenyzőket, edzőket, klubvezetőket és társadalmi aktívákat köszöntöttek, valamint rangos kitüntetéseket adtak át.

Vastag Nándor

Már hagyomány, hogy a városi vezetés a sport és karácsony közös, meghitt ünnepén köszönti a szombathelyi versenyzőket, edzőiket, egyesületi vezetőket és társadalmi aktívákat, valamint rangos kitüntetéseket ad át - idén 151-en részesültek elismerésben. A Sportkarácsony 2009 elnevezésű rendezvényen Lazáry Viktor, a városi sportbizottság elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután először a diáksport és a szabadidősport szövetség társadalmi aktíváinak népes, 49 fős csoportja kapott jutalmat, majd az egyesületi elnökök és sportvezetők kaptak elismerést.

A folytatásban a világversenyeken dobogón végző és helyezést szerző szombathelyi sportolókat köszöntötték: a seniorok után a legeredményesebb utánpótláskorú és felnőtt versenyzőket szólították, idén először külön díjazták az olimpiai és nem olimpiai sportágak képviselőit. A felnőtteknél előbbiben a light-contact világbajnok, semi-vb bronzérmes Dancsó Zoltánt, míg utóbbiban az atlétikai vb-n negyedik Pars Krisztiánt, a koronglövő vb-n 12. Bokor Bálintot, a sakk csapat Európa-bajnokságon tizedik Lakos Nikolettát, a birkózó Eb-n hetedik Hatos Gábort és a vb-tizedik ifj. Veréb Istvánt köszöntötték.

A szervezők természetesen az edzőkről sem feledkeztek meg, 21 trénert jutalmaztak. Különdíjat kapott a Szombathelyi Haladás és a Viktória FC Szombathely labdarúgó-, illetve a Falco-Szova KC Szombathely kosárlabdacsapata, de a nyári athéni nemzetközi diákjátékokon eredményesen szereplő utánpótlás-versenyzők sem maradtak elismerés nélkül.

A bensőséges hangulatú rendezvény végén a szombathelyi önkormányzat által alapított kitüntetéseket adták át. Az utánpótlás és a versenysport, valamint a szabadidősport területén végzett kiemelkedő tevékenységért járó Pünkösthy Csaba-díjat Söjtöry Elvira kapta. A Family SE elnöke ifjú kora óta spor-tol, a hosszútávfutás mellett triatlonozott. Évtizedek óta szervezi a helyi tömegsportot, de nagy szerepe van az egészségvédő programokban is. Az iskolai testnevelés és a diáksport területén több éven át végzett kiemelkedő szakmai munkáért járó Unger József- díjat Hollósy Tibor vehette át.

A Savaria Közlekedési Szakképző Iskola és Kollégium testnevelőjének tanítványai négy országos csapat bajnoki címet szereztek atlétikában. Húsz éve országos minősítésű atlétikai versenybíró, kosárlabdaedző, városi és megyei versenyek szervezője. A Szombathely sportjáért életműdíjat - melyet a Szent Márton-napi gálán adtak át - Wiktora Tibor, a szombathelyi úszóélet egyik meghatározó személyisége kapta. A 60-as évek végétől végzett szakmai munkájának is köszönhető, hogy a városban életben maradt az úszósport, és hazai szinten elismert szakmai műhellyé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!