Hallgassa élőben!
2021. 03. 13. 06:30 | [email protected]

A futballválogatott tavaly novemberi pótselejtezője előtt volt hasonló krízishelyzet. Marco Rossi szövetségi kapitány az Eb-részvételről döntő, Izland elleni hazai mérkőzés előtt fertőződött meg a koronavírussal. A csapat úrrá lett a helyzeten, heroikus küzdelem végén hátrányból fordítva győzött 2–1-re a Puskás Arénában, és biztosította a helyét a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Elek Gábor, a Ferencváros és a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden, négy nappal a Buducnost Podgorica elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt produkált pozitív koronavírustesztet, így nem lehet ott a szombati meccsen, és sajnos az sem kizárt, hogy a jövő pénteken kezdődő olimpiai selejtezőtornán sem vezetheti a válogatottat.

Ez utóbbival még úgy, ahogy meg is lennénk. Csütörtökön újabb csapás érte a Tokióba vágyó magyar csapatot. A Siófok tudatta, hogy francia balátlövője, Tamara Horacek megfertőződött, és emiatt karanténba vonult a teljes keret. Innen kívánunk jobbulást a Balaton-partiak valamennyi játékosának, fokozottan aggódunk Szikora Melindáért, Tomori Zsuzsannáért és Kiss Nikolettért. Nem nehéz kitalálni, ők azok, akik szerepelnek Elek Gábor bő keretében.

A helyzet nem túl rózsás, maradjunk annyiban.

S ha ehhez még hozzávesszük, hogy a múlt hétvégén sérülés miatt nem játszott a Ferencváros podgoricai Bajnokok Ligája-mérkőzésén Schatzl Nadine, Háfra Noémi és Csiszár-Szekeres Klára, akkor tényleg nem túl nehéz levonni a következtetést: szegény embert az ág is húzza.

Pedig mennyivel jobban hangzik az, hogy teher alatt nő a pálma! Ez utóbbi leginkább a próbatételt kiálló emberre vagy csapatra érvényes, amely megbirkózik a feladattal. Mint a futballválogatott tavaly ősszel, amikor a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált szövetségi kapitányt a segítője, Cosimo Inguscio helyettesítette a kispadon az Izland elleni, sorsdöntő Eb-pótselejtezőn. Majd, Gulácsi Péter élete potyagólja után, valahogyan, vérrel, verítékkel megfordította a válogatott a meccset, Szoboszlai Dominik kilőtte a csapatot az Eb-re.

A női kéziseknél már azzal is megelégednénk, ha Elek valószínűsíthető távollétében Danyi Gábor és Görbicz Anita lemenedzseli a várhatóan az olimpiai részvételről döntő, Szerbia elleni meccset, majd a végén – mondjuk – a fiatal Márton Gréta berepülne a szélről, és megszerezné a győzelmet és talán a kvótát érő gólt.

Ha a katarzishoz mázsás teher kell, ám legyen!

Hozzászólások