Sport

2017.05.21. 19:30

Sukothai Team kick-box-sikerek

SZANTORINI Görögország, Szantorini szigete adott otthont az egy hétig tartó WKF (World Kickboxing Federation) világszövetség által rendezett kick-box Európa-bajnokságnak, amelyen roppant sikeresen szerepeltek a Sukothai Team szombathelyi versenyzői.

Tóth Gábor

Nyitásként Horváth Győzőné Hajnalka Európa-bajnok lett full-contactban, míg Gál Enikő bronzérmet szerzett semi-contact kategóriában - mindketten a nehézsúlyú hölgyek versenyében léphettek fel a dobogóra. A szombathelyi különítmény vezetője, Horváth Győző light-contact versenyszámban a döntőben több alkalommal is nagyobbat ütött és rúgott az engedélyezettnél, ezért leléptették, ezüstérem lett a ,,jutalma . A női light-contactban két-két győztes meccs után a döntőt két szombathelyi lány vívta: a 3x2 perces meccs után Horváthné Hajni ünnepelhetett újra Európa-bajnokként, Gál Enikőé lett az ezüstérem.

Balról Horváth Marcell, Rozman István (egyesületi vezető), Horváth Győző, Horváth Győzőné Hajnalka, Gál Róbert, Gál Enikő és Horváth Nikoletta Fotó: Sukothai Team

A verseny második napján Horváth Marcell a 15-18 évesek mezőnyében, a +71 kg-osok között Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett kick-lightban. Míg Horváth Győző ugyancsak kick-lightban a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Továbbá Gál Enikő és Horváth Győzőné Hajni egy-aránt bronzérmet szerzett kick-lightban. A folytatásban Gál Enikő nem talált legyőzőre formagyakorlatban, így ő is begyűjtött egy Eb-aranyat. Édesapja, Gál Róbert pedig bronz-érmet szerzett formagyakorlatban. Horváth Nikoletta ezüst-éremig jutott K1 versenyszámban.

Harmadik napon a sanda és az MMA versenyszámokkal folytatódott, illetve folytatódott volna a görögországi kontinensviadal. Sandában négy induló lett volna Horváth Győző súlycsoportjában, ám egyik ellenfele sem állt ki a 130 kg-os szombathelyi sportoló ellen. Horváth Nikoletta ellenfelei pedig nem érkeztek meg időben az athéni sztrájkok miatt - így ő is harc nélkül lett MMA Európa-bajnok.

A negyedik napon low-kick kategóriában döntőzött Horváth Nikoletta, görög ellenfele jobbnak bizonyult, második lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!