Sport

2015.06.21. 14:20

Sulipólós siker - Bajnok a Gothard csapata

Kecskemét - Megnyerte a Sulipóló országos döntőjét a Gothard Jenő Általános Iskola I. korcsoportos vízilabdacsapata.

Horváth Erika

A diákolimpia versenyrendszerébe tartozik a Sulipóló is, amelyet már 23-adszor rendezett meg a Magyar Vízilabda Szövetség. Az idei tanévben 284 csapat versengett három korcsoportban (fiú és lány kategóriában). A legnagyobb létszámú helyi versenyek győztesei juthattak az országos döntőbe, amelynek Kecskemét volt a házigazdája. Köztük volt a Gothard Jenő Általános Iskola három csapata is, melyeknek tagjai az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület versenyzői.

A Gothard iskola I. korcsoportos, aranyérmes csapata. Felső sor, balról: Korn Tamás (edző), Horváth Richárd, Koszti Péter (edző), Gergácz Olga, Murai Barnabás, Makarenkó Balázs Alatta: Tóth Mátyás, Mihalcsics Tamás, Galambos Ádám, Joó Soma, Gombos Máté. Alul: Kovács Kevin. Fotó: Gothard Jenő Általános Iskola

A legnagyobb sikert a legkisebbek, az I. korcsoportosok aratták: Koszti Péter és Korn Tamás tanítványai megszerezték az aranyérmet. A csoportmérkőzések során a Balatonboglárt 4-3-ra, az Egert 6-2-re verték. A csoportgyőzelem egyben a döntőbe jutást is jelentette. A Szolnok csapata volt az ellenfél; igencsak izgalmas volt a finálé, hiszen egy perccel a mérkőzés vége előtt még a szolnokiak vezettek két góllal (4-6). De sikerült fordítani, 7-6-os győzelmükkel bajnokok lettek és a vándordíjat is hazahozhatták a szombathelyiek.

A csapat tagjai: Kovács Kevin, Gombos Máté, Gergácz Olga, Tóth Mátyás, Makarenkó Balázs, Mihalcsics Tamás, Galambos Ádám, Murai Barnabás, Joó Soma, Horváth Richárd. (A fiúcsapatokban lányok is szerepelhettek.)

A II. korcsoportosok peches módon estek el a döntőben való szerepelés lehetőségétől. A Tatabánya elleni csoportmérkőzésükön úgy kaptak ki a gothardosok 4-3-ra, hogy az utolsó tíz másodpercben ítéltek egy büntetőt ellenük. A Győr csapatát 11-0-ra legyőzték, de tovább csak a csoportgyőztes juthatott.

A csapat tagjai: Juhász Samu, Birkás Emma, Birkás Barnabás, Prácser Botond, Szieber Bence, Németh Bódog Péter, Dallos Ákos, Szabó Noémi, Novák Donát, Galambos Bence. Felkészítő: Ács Tímea.

A III. korcsoportban 15 csapat vehetett részt a kecskeméti országos tornán. A Gothard egy kettes csoportba került, amelyben éppen a nagyon erős, későbbi győztes Csongrád csapatát kapta ellenfélül. A több felsőbb korosztályban játszó játékossal felálló rivális ellen nem tudtak csodát tenni a Vas megyeiek, először 5-0-ra, majd 6-2-re kaptak ki, így nem folytathatták a küzdelmet.

A csapat tagjai: Makrai Kornél, Kocsis Donát, Kneisz Csanád, Laczkó Martin, Burka Bence, Ekler Zsombor, Fatalin Tamás, Pungor Péter, Zubrics Péter, Rádli Rózsa. Felkészítő: Gortva Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!