Sport

2016.09.20. 13:33

Szabó Viktória nagy formában vívott

Budapest - A Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözője, Szabó Viktória második lett a juniorok válogató versenyén, és továbbra is élen áll a korosztályos ranglistán.

Vastag Nándor

A junior párbajtőrözők válogatóján 76 női versenyző vett részt, a népes mezőnyben a Szombathelyi Vívóakadémiát ketten képviselték. Szabó Viktória a bemelegítésnél kisebb problémát észlelt a térdében, így a csoportkörben visszafogottan teljesített, de négy győzelemmel és két vereséggel a táblára jutott.

Az ezt követő orvosi ellátás után azonban megnyugodott, és egyre jobb teljesítményt nyújtott. A táblán először az óbudai Lászlót 15:9-re, majd a miskolci Bogdányit 15:8-ra múlta felül. A nyolcba kerülésért a debreceni Kálmánt is magabiztosan, 15:9-re győzte le, míg a negyeddöntőben egy másik debreceni, Vértesi ellen taktikus vívással 15:13-ra nyert.

A négy között a békéscsabai Dékánynál szoros küzdelemben 15:13-ra bizonyult jobbnak, majd a fináléban is kiélezett meccset vívott a szintén békéscsabai Kazárral. Az újabb fej fej melletti csatában azonban nem sikerült a hajrá Patócs Zsolt tanítványának, aki a 15:13-as vereséggel második helyen fejezte be a válogató versenyt. Szabó Viktória teljesítménye elsőéves juniorként minden dicséretet megérdemel, ráadásul továbbra is élen áll a korosztályos ranglistán. A másik vasi induló, a serdülőkorú Szabó Dóra nem került táblára.

A férfiak 95 fős mezőnyében három szombathelyi tette próbára a tudását. Az első junior évét kezdő Bende Bence a csoportmérkőzéseket öt győzelemmel és egy vereséggel zárta. Ezután a 64-ért nem kellett vívnia, majd az első asszójában Sárosditól (Vasas) egy érthetetlen rövidzárlat után 15:14-re kikapott.

A két kadetkorú induló közül Horváth Máté nem került táblára, Sántha Máté viszont az első szakaszból két győzelemmel és három vereséggel továbbjutott. A folytatásban az első asszóját a debreceni Tokaji ellen ügyes vívással megnyerte, de a 32-be jutásért zajló meccsen a tatai Esztergályostól - aki ifjúsági olimpiai bajnok volt és ennek a versenynek a második helyezettje lett - 15:9-es vereséget szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!