Sport

2009.09.04. 02:28

Szalai Babett Debrecenbe igazolt

Debrecen - A junior női kézilabda-válogatott erőssége, a körmendi Szalai Babett az elsőosztályú és patinás debreceni csapatban folytatja pályafutását.

Vastag Nándor

Szalai Babett - aki a Körmendi DMTE-ben kezdett kézilabdázni - az elmúlt öt évben a Győri ETO játékosa volt, ám nyáron lejárt a szerződése, és csapata nem marasztalta. Az augusztusi, hazai rendezésű junior Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző 19 éves balszélső sorsa azonban gyorsan rendeződött: az elsőosztályú Debrecen - mely a 2008/2009-es bajnokságban harmadik lett, a Magyar Kupában pedig második helyen végzett, így KEK-induló - a héten két évre szerződtette. Az NB I. szerdai nyitófordulójában, hazai pályán a Veszprém ellen (43:21) még nem lépett pályára, ám a 2. fordulóban, vasárnap a Fehérvár ellen már minden bizonnyal lehetőséghez jut új klubcsapatában.

- Múlt héten keresett meg Baranyai Antal, a debreceniek ügyvezetője, hogy hozzájuk igazolnék-e. Kikértem Róth Kálmánnak (a játékos korábbi edzője, a junior válogatott szövetségi kapitánya, a szerk.) a véleményét, s ő azt mondta, hogy fogadjam el az ajánlatukat, s hétfőn már alá is írtam a szerződést - tudtuk meg Szalai Babettől. - A csapat játékosai közül korábbról csak párat ismertem személyesen, de mindenki nagyon segítőkész, napról napra jobb a viszony a társaimmal. A posztomon amúgy két riválisom van, de úgy érzem, bíznak bennem, tehát minden rajtam múlik: ha edzéseken és meccseken is jól teljesítek, akkor az első számú balszélső lehetek. Összességében maximálisan elégedett vagyok sorsom alakulásával, és bízom benne, hogy kiharcolom helyem a kezdőcsapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!