Rendezvénysorozat

2019.09.12. 19:43

Százéves a Haladás – Négy szombati rendezvény a jubileum jegyében

A százéves Haladás VSE centenáriumi rendezvénysorozatának eddigi legnagyszabásúbb állomása következik: szombaton négy sportágban rendeznek tornát/versenyt a zöld-fehérek.

Horváth Erika, Pum András

Szombaton 10 órakor kezdődik a Haladás Sportkomplexum VIP-termében a nemzetközi villámsakkverseny, amely magyar villámbajnokság is egyben. Eddig már közel százan jelentkeztek, köztük több nemzetközi nagymester. Szombathelyre látogat például a női válogatott éltáblás játékosa, a korábbi Európa-bajnok Hoang Thanh Trang is. A verseny 11 fordulós, a játék­idő három-három perc (plusz két másodperc bónuszidő lépésenként). Az 1–8. helyezettek mellett külön pénzdíjban részesülnek a legjobb női, ifjúsági és 60 év feletti versenyzők is, de jutalmazzák a 2100 és az 1800 Élő-pont alattiak első három helyezettjét is.

A röplabdaszakosztály háromcsapatos női felkészülési tornával jubilál. Az október 12-én rajtoló extraligás bajnokságra készülő Hungast-­Haladás Szombathely 15.30-kor csap össze az NB I-es Szent Benedek-Balatonfüreddel a sportkomplexumban, 17.30-kor kezdődik a Balatonfüred–UVC Holding Graz mérkőzés, 19.30-kor pedig az osztrák első ligás együttessel a Haladás találkozik. Ezen a tornán láthatjuk először hazai környezetben az új vezetőedző, Leiszt Máté formálódó csapatát, amelyben akadnak régi ismerősök, de jó pár új játékos is – például a múlt heti klagenfurti tornán már be­mutatkozó Brit Virgin-szigetekről érkezett Sharonda Pi­ckering.

A Haladás VSE súlyemelő-­szakosztálya regionális bajnokságot rendez, az egyesület mintegy 25 versenyzője mellett körmendi és zalaegerszegi súlyemelők lépnek még színre a sportkomplexum súlyemelő­termében. A 10 órakor kezdődő megnyitó után 10.30-kor kezdődik a verseny: a leg­kisebbek (fiú-leány) és az összes női korcsoport (serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt) lép ebben az etapban dobogóra. A négy férfikorcsoport viadala 13 órakor rajtol.

A HVSE centenáriuma alkalmából a zöld-fehérek sport­íjászszakosztálya 100 cé­los 3D-versennyel ünnepel – a Homok úti szabadidőközpontban. A 9.30-kor kezdődő megnyitó után 10 órakor indul a viadal. Már 75-en neveztek; Robin Hood kései utódai között világ- és Európa-bajnokok is rajthoz állnak – köztük a hazai klub képviseletében Molnár József is. A közönség számára is jól követhető lesz a nem mindennapi verseny – amelyet hét kategóriában (csigás korlátlan, 3D vadász, számszeríj, vadász­reflex, bare­bow, longbow, tradicionális íj) hirdettek meg –, tíz lőállásból céloznak majd az íjászok a 3D-s állatfigurákra. A klub a nevezési díjak egy részét – illetve a nézők a helyszínen elhelyezett urnába dobott adományait – a Markusovszky kórház gyermek­osztályának ajánlja fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában