Kosárlabda

2019.03.08. 17:26

Szegeden vizitál a Körmend

A Naturtex- SZTE-Szedeák otthonában vizitál az Egis Körmend szombaton este (18.00). A piros-feketék már a második mérkőzésüket játsszák a héten, a keddi Alpok Adria Kupában elért győzelem után most a bajnoki alapszakasz 21. fordulója következik.

Tóth Judit

A keddi meccset kihagyó Leyton Hammonds is elutazott acsapattal, Szegeden már esélyes a szereplése

Fotó: Szendi Péter

Mozgalmas ez a hét az Egis Körmend kosárcsapata számára, Ferenczék kedden az Alpok Adria Kupában gyűrték le a lengyel Gliwice együttesét (105-85). A körmendiek húszpontos előnnyel utazhatnak jövő hét elején az elődöntős párharc visszavágójára, de addig még egy szegedi túra is van a programjukban. A Zollner-csapat már pénteken elutazott vendéglátójához, hogy pihentebb legyen a szombati találkozóra. A Szedeák a 13. a tabellán a sereghajtó TF előtt, öt győzelmet és 15 vereséget gyűjtött be eddig. Nem biztató a szegediek helyzete, jelenleg három győzelemre vannak a 12. helyezett Soprontól is. A Körmend viszont masszívan tartja pozícióját, második a bajnoki pontgyűjtésben.

A keddi meccset kihagyó Leyton Hammonds is elutazott acsapattal, Szegeden már esélyes a szereplése
Fotó: Szendi Péter

– Nem szabad a helyezésekre adni, idegenben mindig nehéz játszani. Kiemelten kell koncentrálnunk a mérkőzés elején, mert Sopronban, majd Kecskeméten is sok múlott ezen. Az elmúlt hétvégén Budapesten is hullámzó volt a teljesítményünk, ezt a változékonyságot összeszedettebb játékra kellene váltanunk. Ahhoz, hogy megőrizzük a helyünket a tabellán, hoznunk kell a szegedi mérkőzést. Ez nem lesz egyszerű, mert a Szedeáknak nagy szüksége van a győzelemre. Biztosra veszem, hogy odateszik magukat a találkozón – mondta Matthias Zollner, a Körmend vezetőedzője.

A csapattal elutazott Leyton Hammonds is, aki a Gliwice elleni találkozón a keretben sem szerepelt. A körmendiek magasembere nem kockáztatta a játékot, a nézőtérről civilben nézte végig a találkozót, de Szegeden már esélyes a szereplése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában