Sport

2017.07.26. 18:40

Szenior-teniszérmek az országos bajnokságról

BUDAPEST - Szép kőszegi, szombathelyi eredmények születtek a szeniorkorú sportolóknak kiírt országos teniszbajnokságon.

Tóth Gábor

Mozgalmas - és sikeres - napokat tudhat maga mögött Lipták János. A veterán teniszező a Kőszegi SE szuperligás csapatával a felsőházba jutott, negyedikként zárt. A csapatbajanokság felsőházi rájátszásával szinte párhuzamosan a +35-ös magyar bajnokságon is pályára lépett. Tizenhatos tábla meccselt, Lipták János mind a négy mérkőzését megnyerve lett korosztályos magyar bajnok.

A Savaria Egyetemi Központ oktatója, Sákovics Péter - Károlyi Tibor oldalán - a nyolc kettőst felvonultató +55-ös párosok mezőnyében két győztes mérkőzés után vívhatott döntőt. A szombathelyi-soltavadkerti duó a finálét végül nagy csatában elbukta, ezüstéremmel zárt.

Bogár Szabó Éva a +55-ös korosztályban a női párosok és vegyes párosok mezőnyében is próbára tette a tudását, mindkét kategóriába három kettős nevezett, körmérkőzés döntött. A Kanizsai Dorottya Gimnázium testnevelője mindkét számban begyűjtötte az aranyérmet - a budapesti Szerencsésné Miltényi Éva, valamint a gyöngyösi Szekrényes Zsolt partnereként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!