Sport

2006.07.17. 11:40

Szerdahelyi nem nyugszik (2004.10.14)

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Budapest (mti, VN) - Szerdahelyi Szabolcs, a sportegyesületek egykori vezetőorvosa, ma a Deport-ş56 elnöke nem akar belenyugodni abba, hogy a Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya elutasította feljelentését, amelyet bűnszövetségben elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt tett a kalapácsvető Annus Adrián, valamint az elkövetéshez segítséget nyújtó, ismeretlen bűnsegédek ellen. (Szerdahelyi Szabolcs feljelentését a Nemzetkö- zi Olimpiai Bizottság jegyzőkönyvére alapozza, amelyben szerinte az szerepel, hogy Annusnak az athéni játékokon leadott két vizeletmintája nem egy embertől származik.) Szerdahelyi most arról értesítette az MTI-t, hogy panasszal él a határozat ellen, és kéri a nyomozás elrendelését. 

A feljelentést elutasító határozat szerint Annus célja az olimpián való minél jobb sporteredmény elérése és nem az aranyéremért kitűzött díj jogtalan megszerzése volt, ezért büntetőjogi értelemben nem lehet csalásról beszélni, még akkor sem, ha a feljelentésben foglaltak esetleg megfelelnek a valóságnak.

Annus Adriánt utólagos mintaadás megtagadása miatt zárták ki az athéni ötkarikás játékokról, és fosztották meg aranyérmétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!