Sport

2013.11.05. 16:05

Szita két ob-érme

Kecskemét, Celldömölk - A Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka ifjúsági válogatott asztaliteniszezője párosban arany-, egyéniben bronzérmet szerzett a korosztály országos bajnokságán.

Horváth Erika

A kecskeméti Messzi István sportcsarnokban rendezték meg az ifjúsági asztaliteniszezők idei országos bajnokságát. A fiú párosok 32-es főtábláján három Vas megyei érdekeltségű duó játszott. Nagy Martin és Ihász Máté (SZAK-Sportiskola) nem tudott mérkőzést nyerni, Szarka Zsolt (SZAK) Kovács Richárddal (Pénzügyőr) az oldalán két győzelem után a negyeddöntőben búcsúzott. A CVSE válogatottja, Szita Márton Ecseki Nándorral (Budaörs) viszont négy győzelemmel egészen a döntőig menetelt. Az elődöntőben nagy, 3:2-es csatában győzték le a Szudi Ádám -Sabján Gergely (Jászkun Volán, Komló) duót. A finálét a Lakatos Tamás- Majoros János (KSI, Nyírbátor) kettőssel játszották, és 3:2-re őket is sikerült felülmúlniuk, tehát a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

Szita Márton egy arany- és egy bronzérmet szerzett az ifjúsági országos bajnokságon. Fotó: Major Tamás

Egyéniben Szabó L. (Kecskemét) 4:0-s legyőzése után a másik vasi főtáblással, Szarka Zsolttal találkozott, aki ellen 4:1-re nyert. Az elődöntőbe Sabján Gergely 4:1-es legyőzésével jutott Marci, ott azonban 4:0-ra kikapott Szudi Ádámtól. Az országos bajnoki címet Lakatos Tamás, az ezüstérmet Szudi Ádám szerezte meg, a dobogó harmadik fokán Szita Márton Ecseki Nándorral osztozott.

A legjobbaknak jó kis erőpróba volt ez a ma rajtoló magyar ifjúsági és serdülő nemzetközi verseny előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!