Sport

2010.05.13. 10:58

Szlovák futballhuligánok pere: kicsinek bizonyult a tárgyalóterem

Megkezdődött a kedden bűnügyi őrizetbe vett tizenegy külföldi állampolgárságú - tíz szlovák, egy cseh - garázda szurkoló meghallgatása csütörtökön; az ügyben eljáró Encsi Városi Bíróságnak nincs megfelelő méretű tárgyalóterme, ezért a helyi művelődési házban zajlik a gyorsított eljárás.

MTI

Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a bíróság egyesével, tolmács segítségével hallgatja meg az őrizeteseket. 

Tanúkat is idéztek, emiatt a késő délutáni órákig, de akár estig is tarthat a tárgyalás - az úgynevezett bíróság elé állítás -, amelynek végén ítéletek várhatók.

Kedden több mint száz külföldi állampolgárt állítottak elő a magyar rendőrök, miután egy kelet-szlovákiai futballmeccsre tartó szurkolói csapat reggel Borsod-Abaúj-Zemplénben, a hejőkeresztúri autópálya-pihenőben, majd a forrói benzinkútnál randalírozott. A 111 szurkoló közül tizenegyet vettek bűnügyi őrizetbe - közölte akkor Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Elmondta: a keddi, Nagymihályon (Michalovcén) megrendezett szlovák kupadöntőre Pozsonyból Magyarországon keresztül utazó futballhuligánok megfékezésére a rendőrség nagy erőket vont össze, így sikerült megakadályozni a komolyabb rendbontást. 

Végül tíz szlovák és egy cseh állampolgárt gyanúsítottak meg csoportos garázdaság elkövetésével, és bűnügyi őrizetbe vették őket. További két szlovák és egy ukrán állampolgárral szemben róttak ki helyszíni bírságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!