Sport

2009.05.11. 02:29

Szlovéniáé a 34. Savaria-kupa

Bük, Szombathely (vas, he) - Szlovénia nyerte a 34. Vodafone Savaria-kupa nemzetközi női röplabdatornát. Magyarország felnőtt csapata harmadik, a Héraklész Csillagválogatott negyedik lett.

Vas Népe

Magyarország-Szlovénia 1:3 (18, -19, -19, -17). - Bük, 100 néző, női nemzetközi röplabdamérkőzés, vezette: Tillmann, Hóbor.

Magyarország: Bognár, HORVÁTH D., PÉK-TORMÁSI, Dégi, Kapuvári, Filipovics. Csere: Vatai (li-beró), Takács, Gudmann, Kovács T. Szövetségi kapitány: Ludvig Zsolt.

Szlovénia: Gustin, LIPICER, BOROVINSEK, Kocar, JONTES, Potokar. Csere: Medved (liberó), Vardic, ZDOVC. Szövetségi kapitány: Tilen Kozamernik.

Az első, pénteki játéknap két nyertesének meccsén (nemzeti csapatunk a Héraklész-válogatottat 3:1-re, lapzártánk után a szlovénok az ukránokat 3:0 (21, 17, 20)-ra győzték le) kiválóan kezdtek a magyarok. Az első szettben jól nyitott és fogadott Ludvig Zsolt együttese - végig vezetve hozta is a játszmát (25:18). A másodikban feljavultak a szlovének, míg a mieink sok hibával játszottak (19:25). A harmadik szett közepéig fej fej mellett haladtak a válogatottak, ám utána már a jobban összpontosító vendégek akarata érvényesült (19:25). A negyedik etapban a magyarok támadójátéka nem működött, míg az ellenfél nemcsak remekül blokkolt, hanem ütései rendre rést találtak a hazai védőfalon (17:25).

Héraklész Csillagválogatott-Ukrajna 1:3 (23, -17, -23, -14). - Bük, 100 néző, vezette: Mezőffy, Adler.

Csillagválogatott: Kötél Zs., CSENGERI, SZAKMÁ- RY, Kovács E., LILIOM, SZOMBATHELYI. Csere: Kötél D. (liberó), Horváth A., Héger, Kránitz, Soós, Tóth L. Vezetőedző: Kőhalmi Richárd.

Ukrajna legjobbjai: Komiszarova, Tracs.

Az U23-as játékosok alkotta magyar csapat az első felvonásban bátor és jó játék- kal meglepte az ukránokat (25:23). Összekapták magukat a vendégek, így kiegyenlítettek (17:25). A folytatásban a magyar fiatalok ismét remekeltek, az ukránok csak a hajrában tudták a maguk javá- ra fordítani a szettet (23:25). A negyedik játékrészt Ukrajna uralta, így megnyerte a mérkőzést (14:25).

Vasárnap az Arena Savariában zárult a háromnapos torna.

Héraklész Csillagválogatott-Szlovénia 1:3 (25, -22, -11, -8). - Arena Savaria, 150 néző, vezette: Mezőfi, Tillmann.

Csillagválogatott: Kötél Zs., Csengeri, SZAKMÁRY, Kovács E., LILIOM, Szombathelyi. Csere: Kránitz (li-beró), Horváth A., Héger, Tóth, Rák, Soós. Vezető- edző: Kőhalmi Richárd.

Szlovénia legjobbjai: Medved (liberó), Lipicer.

A szlovéneknél a feladó, csapatkapitány Kocar mellett ezúttal a cseresor kezdett. Az U23-asaink remek mentalitással, jól játszva, szívósan küzdve háromszor is hátrányból előnyt kovácsolva nyerték az első játszmát (27:25). A második szettet is a magyar fiatalok uralták 15:10-ig - Lipicerrel kiegészülve viszont a szlovének a szoros játszmát a maguk javára tudták fordítani (22:25). A szlovén legjobbak pályára lépésével a harmadik és negyedik játszmában már nem volt esélye a fáradó magyar fiataloknak (11:25, 8:25).

Magyarország-Ukrajna 0:3 (-12, -19, -21). - Arena Savaria, 150 néző, vezette: Hóbor, Adler.

Magyarország: Bognár, Horváth, PÉK-TORMÁSI, Dégi, Kapuvári, Filipovics. Csere: Vatai (liberó), Kötél D., Takács, Gudmann, Kovács T. Szövetségi kapitány: Ludvig Zsolt.

Ukrajna: Kozlova, KOMISZAROVA, Szevencsuk, Dovgopolluk, TRACS, Szics. Csere: Gyizskina (liberó), Bahramova. Szövetségi kapitány: Vologyimir Buzajev.

Rengeteg hiba tarkította a magyarok játékát, így a magassági fölényben lévő - tavaly óta teljesen kicserélődött - ukránok kemény támadásokkal, jó sáncokkal hamar begyűjtötték az első szettet (12:25). A folytatásban is a szervezetlenség és pontatlanság jellemezte válogatottunkat (19:25). A harmadik játszmában 2:7 után végre beindult a játék, feljavult a mezőnyvédekezés, a támadójáték, de játszmanyerésre így sem volt esélye Pék-Tormásiéknak (21:25).

A 34. Vodafone Savaria-kupát Szlovénia veretlenül nyerte a két győzelmet jegyző Ukrajna előtt. Magyarország sok sebből vérző felnőtt válogatottja lett a harmadik, míg a játékával nagyon kellemes meglepetést szerző U23-as válogatottunk a negyedik.

A torna különdíjasai: Tina Lipicer (szlovén, 4), Irina Komiszarova (ukrán, 11), Pék-Tormási Orsolya (magyar, 8), Liliom Rita (U23, 1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!