röplabda

2018.01.29. 19:35

A SzoESE otthon is leiskolázta a HVSE/SI-t

Az NB II-es szombathelyi női röplabdarangadón mindkét csapatnak akadtak hiányzói. A SZoESE hazai pályán is három szettben bizonyult jobbnak a HVSE/SI-nél.

Horváth Erika

Szombathelyi Egyetemi SE–Haladás VSE/Sportiskola U21 3:0 (14, 21, 17). – Szombathely, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Őri, Prukner.

SZoESE: KISS L., GULKAI, HALMOSI, VARGA N., Nagy J., Salzmann. Csere: Börzsönyi, Bozzai, Wurst. Edző: Bodzer Attila.

HVSE/SI: Horváth D., Horváth K., Dancsecs, Varró, Ferencz, Dabronaki. Csere: Csitkovics (liberó), Mándli, Molnár. Edző: Petre Mircea Antonio.

A középiskolások országos diákolimpiai döntője miatt (ahol a Nagy Lajos Gimnázum csapata ötödik lett – erre még visszatérünk) mindkét csapatnak voltak hiányzói, de (ki)segítői is. A hazaiaknál a tanulmányai miatt az elmúlt félévben nem játszó Halmosi Noémi, a vendégeknél az NB I-es csapat játékoskeretéből Horváth Dóra és Dancsecs Nikolett is pályára lépett.

Az első játszma eleje még szorosan alakult, de a jobban nyitó, kiválóan sáncoló és jól is támadó, motiváltabb SZoESE hamar elhúzott (25-14). Az összeszokottabb hazaiak sok-sok tudatos ejtéssel nagy előnyre tettek szert (15-7) a második játékrészben is. Aztán a bátrabbá váló Haladásnak is akadt egy jó hulláma, 21-20-ra sikerült felzárkóznia, de a végjátékban ismét a rutinosabb SZoESE kerekedett felül (25-21). A harmadik játékrészben már mindkét oldalon elég sok volt a hiba, de a feladó Gulkai Zsófia vezérletével magabiztosan értek célba az egyetemisták (17-25).

Bodzer Attila: – Bár nekünk is volt két hiányzónk, biztos voltam a győzelmünkben, a lányok a megbeszéltek szerint játszottak. Örülök, hogy több játéklehetőséghez jutottak azok, akik máskor rövidebb időre kerülnek pályára.

Petre Mircea Antonio: – Öt játékosunkat nélkülöztük, muszáj volt segítséget hívnunk, improvizálnunk kellett. Sajnos senkit sem tudok dicsérni, hiányzik a tűz a játékunkból. Jelenleg ennyit tudunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában