Női kosárlabda

2018.05.13. 18:30

SZoESE-parádé -15-0-val kezdett a női kosárcsapat

A vendég MTK elleni könnyed győzelemmel folytatta az alsóházi rájátszást a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Molnár Anna Foto: SZoESE

Szombathelyi Egyetemi SE-MTK-Budapest 58-30 (24-9, 17-11, 13-3, 4-7). – Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 19-26. helyért, vezette: Horváth A., Földesi.

SZoESE: Simon C. 10/6, Jakubovics 10/3, SZABÓ-HAKLITS 15/9, MOLNÁR 14, Fekete 3. Csere: Uszkai 2, Pankaczi 2, Horváth L. 2, Balogh I. -, Mezősi 2, Dröszler -. Edző: Szabó László.

Molnár Anna
Foto: SZoESE

A remek formában lévő SZoESE parádésan, 15-0-val kezdte a mérkőzést. A szombathelyiek bátran játszottak, az első pillanattól kezdve egészpályás letámadást alkalmaztak. Ezzel alaposan meglepték ellenfelüket, sok labdát szereztek, rengeteg könnyű dobásuk volt. A negyed második felében aztán nagy nehezen rendezte sorait a vendég, de az irányítás maradt a szombathelyieknél. A második etapban is szervezetten, motiváltan, eredményesen kosárlabdázott a SZoESE, egyre növelte előnyét. Így a félidőben már 21 ponttal vezettek a vasiak (20. perc: 41-20). Fordulás után sem történt nagy változás a játékban. A jól védekező, sokat cserélő szombathelyiek diktálták a tempót. A hazaiak dobáshatékonysága ugyan csökkent, de így is növelni tudták fórjukat. Az utolsó játékrészben már az is belefért a hazaiaknak, hogy 17 rádobásukból mindössze egy mezőnygól ért célba.

Szabó László: – Végig nagyon jól védekeztünk és az első félidőben jól is támadtunk, megérdemelt győzelmet arattunk. Molnár Anna ma is nagyot játszott, 14 pontig, 14 lepattanóig, 33 IBM pontig jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában