Szombathelyi Egyetemi SE

2018.03.06. 20:43

SZoESE: röplabdás meglepetések

 A Szombathelyi Egyetemi SE mindkét NB II-es röplabdacsapata meglepetést szerzett a hétvégi fordulóban.

Horváth Erika

Varga Nikolett nagyon jól teljesített Pécsen Fotó: Unger Tamás

A nők idegenben győzték le a PTE-PEAC-ot, a férfiak viszont csalódást jelentő vereséget szenvedtek a fehérváriaktól.

PTE-PEAC-Szombathelyi Egyetemi SE 1:3 (-20, 20, -16, -23). – Pécs, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás, Hegedűs.

SZoESE: Salzmann, Demény Liza, Demény Laura, Gulkai, Nagy J., Varga N. Csere: Sipos (liberó), Bozzai, Börzsönyi. Edző: Bodzer Attila.

Az alapszakaszban már játszott oda-visszavágót a két együttes, mindkétszer a pécsiek nyertek 3:0-ra – a tabellán meg is előzik a szombathelyieket. De a SZoESE nem akarta könnyen adni magát, pedig nélkülöznie kellett egyik kulcsjátékosát, Kiss Laurát.

Már a meccs elején magukhoz ragadták az irányítást a vasiak, és ezúttal a szett végén is jól koncentráltak (20-25). A második játszmában a rossz nyitásfogadások okozták a vendégek vesztét (25-20). Ezután viszont stabilizálni tudta játékát Bodzer Attila együttese és Gulkai Zsófia, valamint Varga Nikolett vezérletével ismét előnybe került (16-25). Sokáig vezetett a negyedik játszmában is az igazi csapatként működő SZoESE, ám – megint a hibás nyitásfogadások miatt – felzárkóztak a hazaiak (23-23). De innen Demény Liza jó sánca és egy pécsi hiba révén sikerült meglepetésgyőzelemmel hamar lezárni a mérkőzést (23-25).

Szombathelyi Egyetemi SE-Felsővárosi-MÁV Előre 0:3 (-6, -22, -20). – Szombathely, NB II-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Ladányi, Mezei.

Varga Nikolett nagyon jól teljesített Pécsen Fotó: Unger Tamás

SZoESE: Marsai, Újvári, Pék, Barbalics, ifj. Bodovics, Szabó G. Csere: Koller (liberó). Játékos-edző: Szabó Gábor.

Fehérváron úgy nyertek 3:0-ra a vasiak, hogy nélkülözték játékos-edzőjüket, Szabó Gábort. A SZoESE volt tehát a mérkőzés esélyese, de bár mindhárom szettben tetemes előnyt harcolt ki magának a minimális létszámmal érkezett vendégek ellen, ezt el is herdálta. A végjátékokban pedig rendre a fehérváriak voltak koncentráltabbak. Gyenge teljesítménnyel csalódást jelentő vereséget szenvedett a SZoESE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában