SZoESE-diadal

2019.02.20. 20:39

Szolnokon nyertek a női kosarasok

A 11. fordulóból elmaradt mérkőzés pótlásán a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata a Szolnok vendégeként aratott fontos diadalt.

Tóth Gábor

Szabó-Haklits Zsuzsanna alaposan megszórta magát Fotó: Unger Tamás

Szolnoki MÁV Sportegyesület–Szombathelyi Egyetemi SE 41-47 (7-10, 12-7, 4-18, 18-12). – Szolnok, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földi, Simon.

SZoESE: Jakubovics 10, Mezősi 2, SZABÓ-HAKLITS 27/9, SÁNDOR –, PLÓZER 6. Csere: Balogh 2, Szanati –, Koltay –, Soós –, Kálmán –. Edző: Szabó László.

A két közvetlen rivális sok hibával kezdett, főként a védekezésre ügyelt. Az első félidőben így kiélezett meccset vívtak a felek, felváltva estek a pontok, a szünetben minimális lépéselőnyben volt a házigazda (20. perc: 19-17). Fordulás után viszont elkapta a fonalat a SZoESE, két rutinos játékosa, Szabó-Haklits és Jakubovics pontjaira építve meglépett, komoly előnyt harcolt ki magának – és a harmadik etap második öt percében nem kapott pontot (30. perc: 23-35). A záró játékrészt pedig már okosan lehozta a SZoESE, és bár közelített a Szolnok, a szombathelyi győzelem nem forgott veszélyben.

Szabó-Haklits Zsuzsanna alaposan megszórta magát Fotó: Unger Tamás

Szabó László: – Gratulálok a lányoknak a győzelemhez és a remek védekezéshez, támadásban viszont sokat hibáztunk. Ez a siker akkor lesz igazán értékes, ha a következő, pénteki bajnokin is győzni tudunk!

A SZoESE pénteken (18.15) az ELTE Fortis gárdáját fogadja alsóházi rangadón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában