Kosárlabda

2019.05.16. 18:43

Szombat: kezdődik a play-off

Véget ért az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középszakasza, szombaton a negyeddöntők első mérkőzéseivel elrajtol a felsőházi rájátszás. A Körmend ellenfele a Sopron, a Falcóé a Kecskemét lett.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Az Egis Körmend a tabella éléről, míg a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a második helyről kezdi a play-off küzdelmeit. A felsőházi középszakaszban a Szolnok lett a harmadik, a Pécs a negyedik, a Jászberény pedig az ötödik. A középházból a hatodik Paks, a hetedik Kecskemét és a nyolcadik Sopron harcolta ki a rájátszásbeli szereplés lehetőségét. Így a körmendieknek a negyeddöntőben a Sopronon, míg a szombathelyieknek a Kecskeméten kell túljutniuk. A másik két negyeddöntőben Szolnok–Paks- és Pécs–Jászberény-összecsapásokat rendeznek.

Több csapatnál is sérülések nehezítik a szakmai stáb dolgát. Körmenden például Németh Ákos dőlt ki hosszabb időre. Szolnokon Rowsey-ra, Benkére és Strahinja Milosevicre már nem számíthatnak. Pécsen Antóni és Simon hiányzik a rotációból. Jászberényben Coleman már nem fog pályára lépni, sérült Cseh, de Aleksandrov állapota sem kielégítő – érdekesség, hogy a berényiek edzőjét, Nikola Lazicot kiállították csapata legutóbbi mérkőzésén. Sopronban Fuller és Takács hagyja ki a rájátszást. Pedig szükség van a bő létszámra, a play-offban erőltetett menet vár a résztvevőkre, ugyanis szombat, kedd, péntek, hétfő, szerda ritmusban játszanak a csapatok – egy párharc az egyik fél három győzelméig tart.

Fotó: Unger Tamás

A kilencedik Debrecen, a 10. ZTE, a 11. Alba és a 12. Kaposvár számára befejeződött a 2018/2019-es szezon – a fehérváriak gyatra szereplése a szezon negatív meglepetése.

A kiesés elkerüléséért a 13. helyezett Szeged és a sereghajtóként záró TF Budapest küzd, szegedi pályaelőnnyel. A play-out az egyik fél két megnyert meccséig tart.

A negyeddöntő vasi menetrendje, 1. mérkőzés, május 18., szombat 18.00: Egis Körmend–Sopron KC, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Kecskeméti TE-Duna Aszfalt. 2. mérkőzés, május 21., kedd 18.00: KTE–Falco. 19.00: Sopron–Körmend. 3. mérkőzés, május 24., péntek 18.00: Körmend–Sopron, Falco–KTE. 4. mérkőzés (ha szükséges), május 27., hétfő 18.00: KTE–Falco. 19.00: Sopron–Körmend. 5. mérkőzés (ha szükséges), május 29., szerda 18.00: Körmend–Sopron, Falco–KTE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában