Sport

2017.05.17. 16:20

Kúsztak, másztak - Nagy sikert aratott a 3. Savaria Legio Race

Szombathely - Remekül sikerült, erős, népes mezőnyt vonzott a Skorpió Box Club által rendezett 3. Savaria Legio Race extrém futóverseny.

Tóth Gábor

A már hagyományosnak tekinthető, nagy népszerűségnek örvendő verseny központja, a rajt és a cél a Szabadidőközpontban volt. De az útvonal érintette a Parkerdőt, az Emlékművet és a Csónakázótavat is. A több mint 100 résztvevőre 14 km és 22 akadály várt. Az extrém pályán természetesen válogatott akadályokkal, komoly erőt, kitartást igénylő feladatokkal kellett megküzdeniük a résztvevőknek. A verseny gyerekfutammal indult - itt nem rangsoroltak, mindenkit díjaztak a szervezők -, a felnőttek mezőnyében nem volt korosztályos bontás, nyílt mezőny versengett. A pontos eredményekről chipes időmérés gondoskodott.

A szabadidőközpontban volt a versenyközpont - rajtol a mezőny Fotó: Nagy Jácint

- Nagy örömünkre nemcsak Szombathelyről, Vas megyéből érkeztek versenyzők, hanem a környező településekről, megyékből, valamint Budapestről is - jelezte Varga Roland főszervező. - A visszajelzések alapján elmondható, hogy jól sikerült a verseny. A legjobb tudásunk szerint, sok munkával építettük fel a pályát és igyekeztünk igényes díjazásban részesíteni mindenkit, aki végigment a pályán. A pálya nehézségi szintje még a profi sportolóknak is okozott kellemetlen pillanatokat, ezért minden dicséretet megérdemelnek azok az amatőrök, akik rajthoz álltak. Szerencsére az időjárás kedvezett a versenynek, a hangulat is egészen kiváló volt. Természetesen jövőre megrendezzük a 4. Savaria Legio Race extrém futóversenyt!

Végeredmény, férfi: Nemes Erik 1:10:09, 2. Tóth Bence 1:19:24, 3. Bódi Krisztián 1:22:39. Női: 1. Sipos Rita 1:41:53, 2. Tóth Gáborné Sass Anikó 1:51:22, 3. Végh Krisztina 1:54:39.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!