Sport

2016.03.30. 16:14

Szombathelyi sportiskolák elismerése

Szombathely - A Sportiskolák Országos Szövetségének hetedik alkalommal megrendezett gáláján is akadtak szombathelyi díjazottak.

Horváth Erika

A Sportiskolák Országos Szövetsége a 2015-ös esztendő eredményeire vonatkozó pályázatát ezúttal is négy intézményi, valamint egyéni sportági kategóriában írta ki. A 26 pályázó sportiskola között három szombathelyi is volt. Az 500 fő alatti egyesületi sportiskolák között a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. a második helyet érdemelte ki. A köznevelési típusú általános iskolák között a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola az ötödik, míg a középiskoláknál a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium a hetedik helyet szerezte meg.

A Magyarország legjobb sportági sportiskolása címre összesen 47 sportolót terjesztettek fel, végül 15 sportág 19 sportolója, és azok edzői kapták meg a díjat. Közöttük is voltak szombathelyiek: a legjobb fiú atléta Varga Donát kalapácsvető, a Nagy Lajos Gimnázium diákja lett, edzője Németh László. Tornában Székely Dórát - edzői Vizer Erzsébet és Rácz Gábor - választották a legjobbnak még zrínyisként, de már ő is az NLG-ben tanul.

A szombathelyi díjazottak dr. Puskás Tivadar polgármester (középen) társaságában. Balról: Kis Gábor, a Zrínyi iskola igazgatója, Varga Donát atléta, Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna a Nagy Lajos Gimnázium igazgatója, Székely Dóra tornász és Rácz Gábor, a Szombathelyi Sportiskola szakmai vezetője (Fotó: www.szombathely.hu/Benkő Sándor)

A két sportolót és a szombathelyi sportiskolák vezetőit - a Zrínyi igazgatóját, Kis Gábort, az NLG igazgatónőjét, Gáspárné Zsolnai Zsuzsannát, valamint a Szombathelyi Sportiskola szakmai vezetőjét, Rácz Gábor - aztán dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere is fogadta, és személyesen gratulált nekik.

- Nagyon örülök, hogy ismét sikerült a legjobbak közé kerülnünk - mondta a díjesőről Rácz Gábor. - Egyesületi típusú sportiskolánk 2010-ben és 2012-ben első, a legutóbbi három évben pedig második helyet szerzett. Szeretnénk megtartani ezt a pozíciót, de nem lesz könnyű.

Az elmúlt évben a Szombathelyi Sportiskolában kilenc sportágban 11 szakosztály működött, összesen 483 fiatallal.

- Az edzők, szakosztályvezetők áldozatos munkája, valamint a mindenkori városvezetés utánpótlás-nevelésre fordított támogatása nélkül nem érhettünk volna el újra második helyezést - folytatta Rácz Gábor. - Sőt, a két közoktatási sportiskolai osztályokat működtető intézmény, a Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Nagy Lajos Gimnázium tantestülete nélkül sem. Ők biztosítják, hogy az élsportot választók részt vehessenek a délelőtti edzéseken is, az edzőtáborok után pedig segítenek a gyerekeknek bepótolni a tananyagot. Minden oktatási intézménytől ezt nem lehet elvárni, ezért célszerű, ha az élsportolást előtérbe helyező gyerekek, szülők ezt a két iskolát választják. Sokan élnek is a lehetőséggel, ezért is van az élmezőnyben a saját kategóriájában a Zrínyi és a a most először induló NLG is.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!