Sport

2017.06.30. 18:25

Szombathelyiek az 51. diákjátékokon

SZOMBATHELY Labdarúgásban és úszásban összesen 18 szombathelyi fiatal vesz részt az 51. - a litvániai Kaunasban rendezendő- Nemzetközi Diákjátékokon. A csapat hétfőn kel útra.

Horváth Erika

1968-ban, a szlovéniai Celjében indult útjára a Nemzetközi Diákjátékok, amelyen nem országok, hanem városok 12-15 éves válogatottjai szerepelhetnek. Szombathely 1974-ben kapcsolódott be a sorozatba, azóta is szinte minden játékokon részt vesz, sőt kétszer, 1988-ban és 2001-ben rendező is volt.

Az 51. Nemzetközi Diákjátékokat a litvániai Kaunasban rendezik július 4-9. között. Ezúttal nyolc sportág szerepel a programban - atlétika, cselgáncs, vitorlázás, úszás, asztalitenisz, 3x3 kosárlabda, strandröplabda és labdarúgás. Mivel a szervezők 18 főben maximálták a küldöttségek sportolói létszámát, választani kellett. A szombathelyi szakvezetők úgy döntöttek, hogy azok kapják meg a lehetőséget idén is, akik tavaly dobogóra tudták verekedni magukat.

A Szombathelyi Vízmű SC két lányversenyzője, az elmúlt évi, tajvani versenyről két ezüsttel (100 és 200 m mell) hazatérő Barta Hanna, valamint a bronzérmes Dancsecs Boglárka (200 m vegyes) Kaunasban is rajtkőre állhat. Előbbi 50, 100 és 200 méteres hátúszásban, valamint 200 m vegyesen indul, utóbbi számai a 400 m gyors, a 200 m hát, a 200 m pillangó és a 200 m vegyes lesznek. És labdarúgásban nevezett még Szombathely - tavaly az Illés Akadémiáról verbuválódott fiúcsapat ezüst-, a Viktória FC-re épülő lánygárda bronzérmet hozott. A nyolc-nyolc fős együttesek (5+1 játékos van egyszerre a pályán és kettő a tartalék) összetétele viszont alaposan kicserélődött. A fiúké teljesen, hiszen most a "kiöregedett" 2001-ben születettek helyett a 2002-es évfolyambeliek játszhatnak.

A szombathelyi küldöttség. Hátső sor (balról): Kovács Balázs, Lendvai Ferenc, Havasi Attila, Barczi Csaba, Takács Csaba, Jakab Dávid, Hegyi Krisztián. Középső sor: Fördős Beatrix, Óvári Tímea, Németh Zsófia, Varga Barbara, Matolcsi Cintia, Rédei Adrián, Szalay Szabolcs. Elöl: Németh Mia, Rajzinger Dóra, Barta Hanna, Dancsecs Boglárka, Auer Ákos, Woth Ádám, Fábián Bálint. A képről hiányzik: Nagy Vanessza és Kállai Kevin Fotó: Nagy Jácint

A lányoknál is csupán hárman voltak részesei a tavalyi bronznak: Fördős Beatrix, Nagy Vanessza és Rajzinger Dóra - tudtuk meg Havasi Attilától, a szombathelyi küldöttség egyik szakmai vezetőjétől. A másik Kovács Balázs, a delegációt Lendvai Ferenc tanácsnok vezeti. Tolmácsként Polgár Lívia segíti majd a csapatot. A fiú labdarúgókat edzőként Takács Csaba, a lányokat Barczi Csaba kíséri. A fiú focitornán 16, a lányokén nyolc csapat küzd az érmes helyezésekért.

A kaunasi diákjátékokra négy földrész 26 országából 90 város nevezett. Magyarországot Szombathely mellett Kecskemét és Sopron képviseli. A szombathelyiek hétfőn reggel indulnak Bécsbe, onnan repülnek Vilniusba. Ott éjszakáznak, és kedden utaznak tovább Kaunasba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!