labdarúgás

2019.05.29. 21:05

Sztárom a párom – A Haladás-Viktória FC a nigériai válogatottal játszott edzőmeccset

Edzésen csapott össze egymással a Haladás-Viktória FC és a nigériai női labdarúgó-válogatott. Rangos ellenféllel edzett és a tréningen vívott kétkapus nem hivatalos meccset a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Francisca Ordega mellett Fördős Beatrix Fotó: Unger Tamás

A vasiak edzőpartnere és ellenfele ugyanis a világranglista 38. helyén tanyázó Nigéria női válogatottja volt. Az afrikai válogatott a június 7-én kezdődő franciaországi világbajnokságra három hete az ausztriai Bad Tatzmannsdorfban készül – onnan ruccant át a közös tréningre és kétkapus játékra. A rendszeres világbajnoki résztvevő afrikai együttes 22-es keretében egyébként 13-an külföldön futballoznak.

Francisca Ordega mellett Fördős Beatrix Fotó: Unger Tamás

A vasiaknál sérülés miatt Manhart és Tálosi sem húzott szerelést. A vendégek legnagyobb sztárja, a Lyon elleni budapesti Bajnokok Ligája-döntőn csereként pályára lépő Barcelona-futballista, Asisat Oshoala viszont ott volt a Király Sportlétesítményben 200 néző előtt rendezett összecsapáson. A hazaiak Siklér révén megszerezték a vezetést, ám a vendégek még az első félidőben fordítottak (1-2). A hazaiak edzője, Simon Attila sokat cserélt, voltak, akik lecserélésük után később ismét pályára léptek. A vendégek a 60. percben sort cseréltek, ettől kezdve fölénybe kerültek, és végül 5-1-re nyertek a kétkapus gyakorláson.

 

– Tudtam, hogy fizikálisan erősek a nigériaiak, de az meglepett, hogy technikailag is mennyire képzettek – mondta Simon Attila, a szombathelyiek edzője. – Rendkívül jó benyomást tettek rám, igazi profiként futballoztak, annak ellenére, hogy nyakukon a világbajnokság, nem féltették a lábukat, bátran belementek a párharcokba. Biztos vagyok benne, fiatal játékosainknak óriási élményt jelentett ilyen kaliberű labdarúgók ellen pályára lépni. Az összecsapás remekül szolgálta felkészülésünket a vasárnapi, Diósgyőr elleni bajnokira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában