Sport

2013.12.15. 13:07

Tanít és pályázik a Vízmű SC

Szombathely - Komoly programokban vesz részt, komoly lehetőségek előtt áll a Szombathelyi Vízmű SC.

Tóth Gábor

A magyar kormány 16 sportágat kiemelten támogat, köztük az úszást. Az állami forrásokra alapozva különböző programokat hirdetett meg a Magyar Úszószövetség. Többre is sikeresen pályázott a Szombathelyi Vízmű SC. Az egyik legfontosabb az iskolai úszásoktatás. A „Minden gyerek tanuljon meg úszni – ússz egy hosszt!" elnevezésű program keretében megállapodás született a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szombathelyi tankerülete és a Vízmű SC között a város két évfolyamának (1200 diák) úszásoktatásban való együttműködéséről. A Vízmű SC a 8. legeredményesebb magyar úszóegyesület, a három legjobb vidéki klub között jegyzik, összesen 160 igazolt sportolóval rendelkezik. Az Aranyjelvényes Program keretében a legjobb versenyzők kiemelt támogatásban, figyelemben részesülnek. Lehetőség nyílt az infrastruktúra fejlesztésére az uszodában. Olyan korszerű időmérő berendezést vásárolt a klub, amely a legmagasabb követelményeket igénylő nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmassá tette a fedett uszodát. A klub Szombathely önkormányzatával, a Vasivíz Zrt-vel is együttműködik az óvodai úszásoktatásban. Ennek eredményeképpen éves szinten 700 óvodás, nagycsoportos jut el legalább tíz alkalommal a fedett uszodába, ahol szakképzett oktatók ismertetik meg a sportág alapjaival a gyerekeket. Végezetül nem árt megjegyezni, hogy a Magyar Úszószövetség létrehozta a regionális centrumok rendszerét, amelyben fontos szerep jut a Vízmű SC-nek.

– Komoly lehetőségek előtt áll a sportág, mi pedig igyekszünk ezekkel jól sáfárkodni – foglalta össze a Vízmű SC törekvéseit az elnök Barta Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!