Sport

2016.11.27. 19:45

Tarolt a Répcelaki SE- A vasiak 7:1-es győzelemmel kezdték a Bajnokok Ligáját

Répcelak- Óriási lépést tett a Répcelaki SE férfi tekecsapata a Bajnokok Ligája negyeddöntője felé. A nyolcaddöntő első - hazai - mérkőzésén 7:1-re győzte le lengyel riválisát.

Horvát Erika

Répcelaki SE-KS Polonia 1912 Leszno 7:1 (3771-3472). - Répcelak, férfi teke-Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés.


Telt ház előtt, óriási hangulatban játszhattak a répcelakiak. Ritter Tamás is jól koncentrált, 637 fás eredménnyel győzte le riválisát Fotó: Szendi Péter

Répcelak: Kakuk 644, Ritter 637, Molnár P. 605, Vörös 598, ifj. Brancsek 655, Zapletán 632. Edző: Kiss Zsolt.

Leszno: A. Szulc 585, M. Szulc 608, Wlodarczyk/Glapiak 554, Kieliba 569, Konopka 603, Klecha 553.

Telt, pontosabban zsúfolt ház előtt indult csatába a két csapat a BL-ben a legjobb nyolc közé jutásért. Nem csak a hazaiakat biztatták; a lengyel bajnokot elkísérők - úgy kéttucatnyian - nagyon is belemelegedtek kedvenceik buzdításába. De a répcelaki játékosokat ez nem zavarta meg, így is nagyon tudtak koncentrálni. Az első sorban Kakuk Levente és Ritter Tamás is megszerezte csapatának a pontot. Előbbi igen magabiztosan kerekedett felül Adrian Szulcon, utóbbinak viszont nagyot kellett küzdenie Michail Szulccal. A répcelaki játékosnak hátrányból sikerült fordítania - ezzel 2:0-ra és 88 fával vezettek a hazaiak. A második sorban Molnár Pál egy pillanatig sem ingott meg, mind a négy játszmában ő volt a jobb, pedig ketten is - Bartos Wlodarczyk és Filip Glapiak - is próbálkoztak ellene. Vörös Milán is felülmúlta riválisát, legalábbis faeredményben - 42-vel többet ütött Piotr Kielibánál. Ám mivel a négyből 2,5 szettpont a lengyelé lett, ő kapta a csapatpontot. Ennek ellenére gyakorlatilag már eldőlt a mérkőzés, hiszen a 3:1-es vezetéshez 168 fás faelőny is társult. De ezzel nem elégedtek meg a vasiak. Jött ifj. Brancsek János, aki első BL-meccsén a mezőny legjobbja lett 655 fával - vajmi kevés volt vele szemben Mikolaj Konopka 603-a. Zapletán Zsombor is tekintélyt parancsolóan teljesített, 632-t ütött, míg mellette Mateusz Klecha csupán 553-at.

Összességében tehát 7:1-re győzött a Répcelak, így nagyon nagy előnyből várhatja a nyolcaddöntő december 10-ei, lengyelországi visszavágóját. És a 3771-es összfára is nagyon büszke lehet Kiss Zsolt együttese.

Kiss Zsolt: - Egy nagyon jó csapat jött hozzánk, de a mi játékosaink nagyon felkészültek voltak, teljes mértékig oda tudták tenni magukat. Az erős fizikumú lengyelek telizésben tudták magukat tartani, de a mi képzettebb játékosaink tarolásban sokkal jobbak voltak. Nem csak a nagy különbségű, 7:1-es győzelem miatt vagyunk kedvező helyzetben. Döntetlen esetén a szettpontokat veszik figyelembe, és ebben 17,5-6,5 az állás a javunkra. Mégis azt mondom, hogy helyén kell kezelni ezt a mérkőzést, Lengyelországban a kemény hazai közönség előtt biztosan nehezebb dolgunk lesz.

A nyolcaddöntő visszavágóját december 10-én rendezik Lesznóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!