Sport

2009.01.31. 03:29

Tartalékos vereség

<b>Szombathely</b> (he) - Ötjátszmás mérkőzésen maradt alul a több játékosát nélkülöző, s több gyengélkedő játékosát is hadra fogó Haladás VSE röplabdacsapata a Nyíregyházi Főiskola ellen.

Horváth Erika

Haladás VSE-Nyíregyházi Főiskola SE 2:3 (16, -19, 22, -17, -10). - Szombathely, 100 néző, NB I-es női röplabda ligacsoport-mérkőzés, vezette: Karádi, Tillmann.

Haladás: Rédei, KECSKÉS, Lazáry, Tóth D., Pintér, Zalavári. Csere: Horváth (liberó), Rácz, Mikos. Edző: Koltai Miklós.

Nyíregyháza: Simon, Sipos Z., SZIKSZAI, Czipták, Szalai, Sipos T. Csere: Pethe (liberó), Lévai. Edző: Kolozsi János, Nagy Attila.

A hazaiak három kezdőjátékosukat - Bánt, Királyt és Simont - is nélkülözni voltak kénytelenek. Utóbbi a munkahelyéről nem ért oda a mérkőzésre. Így három olyan juniorkorú röplabdás is tagja lett a kezdőhatosnak, akik alig egy hónapja csatlakozhattak csak a felnőttkerethet.

De éppen ők, Kecskés, Lazáry és Tóth adtak olyan lendületet a szombathelyieknek, hogy az első játszmában állva tudták hagyni a Nyíregyházát (25:16). Talán túl könnyű is volt az első játékrész; mert a másodikban éledezni kezdtek a vendégek. Egyre több bizonytalanság akadt a vasiak játékában, és végig futottak az eredmény után. Ugyan kétszer is felzárkóztak egy pontra (10:11, 17:18), de hiányoztak az igazán kemény, pontot érő ütések (19:25). A harmadik játszma végére sikerült visszaszerezni azt az önbizalmat, amivel kezdtek. 20:19-nél fordított a HVSE - itt Zalavárinak is akadtak jó pillanatai -, és újból előnyt szerzett (25:22). A folytatásban már nem volt elegendő a koncentráció a megtizedelt Haladásnál; a rutintalanságot, pontatlanságokat, kapkodást mind-mind kihasználta a vendégegyüttes (17:25, 15:10).

Koltai Miklós: - Talán ha a második szettben keményebbek vagyunk, nyerhettünk is volna. De nem tehetek szemrehányást senkinek; a betegségek, hiányzások sújtotta csapatból mindenki küzdött, ahogy bírt. Szusszanásnyi idejük van csak a pihenésre a Haladás játékosaak, hiszen vasárnap - Kalocsán - újabb fontos bajnoki vár rájuk. Ráadásul nem túl barátságos időpontban, 10.30-kor. Ami annyit jelent, hogy hajnali fél ötkor kel útra a csapat a mintegy 350 kilométerre lévő Bács-Kiskun megyei településre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!