Sport

2015.01.08. 19:00

Tavaszi bajnoki asztalitenisz-nyitány

A hétvégén megkezdődnek az NB-s asztalitenisz-bajnokságok tavaszi fordulói – az extraligás Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka ETTU Kupa kötelezettsége miatt halaszt.

Horváth Erika

A legmagasabb osztályban, az Extraligában százszázalékos teljesítménnyel éllovas Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka együttese Komlón kezdené a tavaszt, ám a vasárnapi, hazai környezetben (alsósági sportcsarnok, 16.00) rendezendő ETTU Kupa nyolcaddöntője miatt későbbre halasztották a bajnokit. A férfi NB I. nyugati csoportjában a Büki TK két győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel a nyolcadik helyről várja a vasárnap 11 órától rendezendő Kecskemét elleni hazai bajnokit – ősszel, idegenben 11-7-es kecskeméti győzelem született. A női NB I-ben hasonló mutatókkal a hetedik a tízcsapatos mezőnyben a SZAK-Sportiskola, amely szintén itthon nyitja a tavaszt – a szombathelyiek szeptemberben Kaposváron debütáltak ebben az osztályban, most vasárnap (11.00) a szoros 10-8-as vereségért szeretnének visszavágni a somogyiaknak.

Az NB II. nyugati csoportjában dobogós helyen telelt a Celldömölki VSE II. csapata. Az NB III-ban százszázalékos őszi teljesítmény után hasonló folytatásban és magasabb osztályba lépésben reménykedik a SZAK-Sportiskola. Nagy a vasi fölény ebben az osztályban, hiszen a második és harmadik helyen a CVSE III., illetve IV. gárdája áll.

Mozgalmas az asztalitenisz élet a megyei bajnokságokban is, az I. és II. osztályban is kilenc-kilenc csapat vesz részt a pontvadászatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!