Sport

2009.04.11. 02:29

Távolugróból többpróbázó

Ancona, Szombathely (he) - Az olaszországi veterán fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság M35 kategóriájában ötpróbában bronzérmet szerzett Ekler József, a Haladás VSE versenyzője.

Horváth Erika

Az európai veterán atléták anconai találkozóján csupán egy Vas megyei illetőségű atléta indult; a 38 esztendős Ekler József, aki - akárcsak gyermekkorában - most is a Haladás VSE versenyzője, és Halmosi Zoltánné irányításával készül. A veteránok között a többpróbával próbálkozik, s ez az Eb meghozta neki az első dobogós helyezést is. Fedettpályán a férfiak összetett versenye öt számból áll. 


A bronzérmes Ekler József (jobbról) a német Marcus Güntherrel

Az M35, azaz a 35-40 éves korcsoportban 19-en kezdték meg a versenyt. A szombathelyi atléta a 60 m gátfutást 9,80 másodperces egyéni csúccsal teljesítette. Futamában ezzel második lett, az összetettben a 11. helyről folytathatta a távolugrással. Távolugró múltját kamatoztatva előbbre rukkolt: 6,20 métert teljesített - ez szintén veterán egyéni csúcsa, s a második legjobb eredmény volt a mezőnyben. A 11,33 méteres súlylökő eredmény az ötödik, az 1,69 méteres magasugrása a hatodik helyet érte. A zárószámban, az 1000 méteren teljesített 3:10,43-dal a versenyen immár harmadik egyéni rekordját jegyezte. Futamában harmadik, a rangsorban a hatodik legjobb volt ezzel. Ekler József összességében 3090 pontot gyűjtött, amivel bronzérmes lett a francia Patrick Valette (3613) és a német Stephan Andres (3255) mögött.

- Óriási szerencsém volt, mert több versenyző is tudásánál rosszabbul teljesített. Reálisan a 7-8. helyre volt esélyem, lehet, hogy a jövőben már nem is sikerül dobogóra állnom - mondta szerényen Ekler József. - Mindig is érdekelt a többpróbázás, de régen nem szakítottam rá időt. De a jövőben már a tízpróbát is szeretném kipróbálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!