Sport

2016.01.11. 13:10

Téli Nemzetközi Diákjátékok négy szombathelyi síelővel

Szombathely - Hétfőn reggel elutazott Innsbruckba, a téli Nemzetközi Diákjátékok színhelyére a szombathelyi küldöttség.

Horváth Erika

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által is elfogadott, 12-15 éves - városuk színeiben szereplő - diákok számára rendezett Nemzetközi Diákjátékok története 1968 óta íródik. A negyedik játékokon, 1974-ben Szombathely is bekapcsolódott a sorozatba, és a mögöttünk hagyott 49 nyári, több sportágat magában foglaló verseny nagy részén képviseltette is magát, sőt, kétszer - 1988-ban a 17., és 2001-ben a 33. rendezvény házigazdája is volt. Téli Nemzetközi Diákjátékok először 1994-ben volt, a január 12. és 15. között Innsbruckban rendezendő a hetedik lesz a sorban. Szombathely másodszor vesz részt a havas-jeges diáktalálkozón - először 2009-ben, a svájci Montreaux-be küldött diáksportolókat.

Az Innsbruckba tartó szombathelyi küldöttség. Balról: Havasi Attila, Lendvai Ferenc, Kovács Balázs, Polgár Lívia, Józsa Virág, Vécsey Veronika, Donázy Bence, Bányai Péter, Vécsey Zsolt Fotó: Szombathely MJV

Az ausztriai játékokon nyolc sportágban - alpesi síelésben, biatlonban, sífutásban, műkorcsolyázásban, szabadstílusú síben, jégkorongban, hódeszkázásban és gyorskorcsolyában - írtak ki versenyt, 22 ország 54 városa nevezett versenyzőket. Köztük Szombathely is, amely négy síelővel vesz részt a viadalon. Hétfőn reggel indult útnak autóbusszal a vasi megyeszékhely alakulata: Józsa Virág, Bányai Péter és Donázy Bence a Bolyai iskola diákjai, Vécsey Veronika a Gothard iskoláé. Edzőként Vécsey Zsolt kíséri a kvartettet. Lendvai Ferenc, az önkormányzat tanácsnoka vezeti a küldöttséget, amelynek még Kovács Balázs, a Köznevelési, Sport és Ifjúsági Iroda vezetője, valamint Havasi Attila diáksport-koordinátor is a tagja. Kedden edzéslehetőséget kapnak a gyerekek, este rendezik a megnyitó ünnepséget. A síversenyek szerdától péntekig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!