Sport

2014.09.06. 13:48

Természetes testépítő

Sárvár – Dávoti Ferenc 2010-ben kezdte a testépítést, akkor még csak az volt a célja, hogy fizikai állóképességét fejlessze. Ma már versenyez.

Vas Népe

Dávoti Ferenc egyre inkább beleszeretett a testépítésbe, sokat olvasott róla, különböző szakmai tanácsokat hallgatott meg. Eldöntötte, a jövőben is ezzel foglalkozik; az edzőit is elvégezte. Folyamatosan képezte magát, amit lehetett, megtanult a sportágáról. 2013 végén döntött úgy, hogy újabb kihívás elé áll, versenyen is megméreti magát.



Dávoti Ferenc négy éve kezdte, már két versenyen is bemutatkozott (Fotó: Oxygen Fitness)


A júniusi, tatabányai natural testépítő országos bajnokság volt az első felmérő (a natural testépítők szteroidok nélkül készülnek, csak természetes táplálékkiegészítőket fogyasztanak). Négy hónapnyi kemény felkészülés után a 178 centiméter alatti kategóriában 13 versenyző közül hetedik lett. Közvetlenül ezután újabb megméretésen indult, a szlovákiai Nyitrán megrendezett INBA világbajnokságon 21 sportolóból a 13. helyen végzett. Persze nem elégszik meg ezzel, továbbfejleszti tudását, tanfolyamokra jár. Jelenleg egy sárvári fitneszterem edzőjeként azon fiataloknak is segít, akiknek első célja ugyanaz, mint neki négy évvel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!