Sport

2009.11.05. 03:28

Tornagyőztes Student Comfort - Az U8-as lány kézisek verhetetlenek voltak az Üstökös-kupán

A szombathelyi Student Comfort Kézilabda Utánpótlás Központ U8-as leány csapata aranyérmet szerzett az V. alkalommal lebonyolított Üstökös-kupán.

Vastag Nándor

A dunaújvárosi nemzetközi tornán a Student Comfort KUK két lány kézilabdacsapata szerepelt, melyek közül az U8-as korosztály remek teljesítménnyel szerzett aranyérmet. A Horváth János által felkészített Pődör Rebeka, Farkas Johanna, Németh Petra, Barcza Rebeka, Wieder Dorka, Pődör Blanka, Farkas Júlia és Jakab Bea összállítású szombathelyi csapat négy ellenfelét magabiztosan verte: a Pázmándot 18:3-ra, a Szegedet 12:7-re, a Tápiószelét 25:17-re, a dunaújvárosi Szilágyit 19:7-re múlta felül.

A Szekszárddal ugyan szoros meccset játszottak, de végül 20:19-re győztek a vasiak, így veretlen teljesítménnyel végeztek az első helyen. Az U9-es korosztályban két ötös csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. A Student Comfort KUK a dunaújvárosi Dózsánál 22:5-re, a Szegednél 12:9-re bizonyult jobbnak, ám a Tamásitól 24:11-re, a Debrecentől 19:12-re kikapott, így harmadik lett csoportjában, s a másik ágon hasonló pozícióban végző csapattal az ötödik helyért játszhatott. Amit sikerült is megszerezni, a szombathelyiek 17:11-re nyertek a Szekszárd ellen.

A torna végén a szervezők minden csapatban megválasztották a legjobb játékost. A vasiak közül az U8-ban Farkas Johanna, az U9-ben Bors Debóra kapott különdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!