Sport

2009.04.25. 02:29

Tornászok döntője Berkivel, Gombással, Hetroviccsal

Szombathely - Szombaton és vasárnap az NYME SEK sportcsarnoka ad otthont a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Tornász Bajnokságnak.

Vastag Nándor

A nagy hagyományokra visszatekintő rendezvény lebonyolítását idén a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja vállalta. A kétnapos verseny ünnepélyes megnyitója szombaton 14.45-kor lesz az egyetemi sportcsarnokban, majd 15 órakor elkezdődik a csapatverseny, aminek az eredményhirdetése hat óra körül várható. A viadalon az NYME SEK, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógiai Kara, az egri Eszterházy Károly Főiskola, valamint a Semmelweis Egyetem (TF) férfi és női, illetve a Debreceni Egyetem női csapata vesz részt. Az egyéni verseny - amelyben a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola hallgatói is részt vesznek - vasárnap 10.30-tól veszi kezdetét, az éremosztás 12.30-tól lesz. A záró napon a Savaria Egyetemi Központot egy fő képviseli, Barasits Andrea talajon, gerendán és felemás korláton teszi próbára a tudását. A szombathelyiek szereplését illetően a felkészítő, dr. Fügedi Balázs elmondta: tisztes helytállást vár mindenkitől.

Az előnevezések alapján a tornászsport kiválóságai eljönnek Szombathelyre. Egri színekben indul a lólengésben három hete a negyedik Európa-bajnoki címét megszerző Berki Krisztián, a szombathelyi, de a Postás SE-ben versenyző Gombás Laura. A válogatottak közül Hetrovics Marcell (Eger), az olimpikon Korcsmáros Enikő és Péntek Tünde (mindkettő Szeged) is próbára teszi a tudását, míg a díszvendég az olimpiai bajnok Csollány Szilveszter lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!