Sport

2010.08.26. 13:15

Törőcsik Andrást agyi stroke-kal kórházba szállították (frissítve)

A Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központban tartják megfigyelés alatt Törőcsik Andrást, az Újpest legendás futballistáját, akit csütörtökön agyvérzéssel szállítottak a kórházba.

MTI

Az MTI információi szerint az 55 esztendős "Törőt" a korábbi jelentésekkel szemben nem operálják meg, állapotát, amely súlyos, de nem életveszélyes, folyamatosan ellenőrzik. 

Törőcsik Andrást azon az intenzív osztályon kezelik, ahol az elmúlt esztendőben a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari súlyosan sérült pilótája, a brazil Felipe Massa is feküdt.

Törőcsiket délután meglátogatta, Nyilasi Tibor, aki a Sport1 tv-csatornán elmondta, hogy tudomása szerint volt válogatott játékostársa egy hete lett rosszul, akkor kórházba ment, aztán CT-vizsgálaton esett át. Törőcsiknek, akinek csípőprotézisre lenne szüksége, valószínűleg beüthette a fejét. "Az orvosok  bizakodóak" - fogalmazott Nyilasi. 

A Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központ pénteken közleményben ad tájékoztatást Törőcsik András állapotáról. Az Újpest egyik legkiválóbb futballistája 1976 és 1984 között összesen 45 alkalommal lépett pályára a válogatottban, 12 gólt lőtt, két világbajnokságon is részt vett. A Kesének is becézett játékos kiismerhetetlen cseleivel, parádés lövőtechnikájával vált a lila-fehér drukkerek egyik legnagyobb kedvencévé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!