Sport

2017.03.22. 19:01

Történelmi derbi - Először játszik a Vasasnál a Körmend

Körmend - Ötvenöt éves története során először lesz a Vasas Budapest vendége az Egis Körmend csapata a férfi kosárlabda NB I-ben. A találkozót csütörtökön, 18 órától rendezik a Sport11 komplexumban.

Németh Zsolt

Két vereség jött a hatos győzelmi széria után a körmendieknél, ezért két fordulóval az alapszakasz vége előtt mindenképp győzniük kell, ha tartani szeretnék második pozíciójukat az alapszakaszt már biztosan nyerő Alba Fehérvár mögött. Itthon alaposan elverték csütörtöki vendéglátójukat Ferencz Csabáék, de a piros-kékek saját pályájukon a Pécs kivételével mindenkit megszorongattak. Erre számíthatnak tehát a Sterling Gibbset eltiltás miatt nélkülöző körmendiek is.

A két vereség után javítaniuk kellene Ferencz Csabáéknak
Fotó: Szendi Péter

- Alaposan kielemeztük az Alba elleni találkozót - mondta mérkőzés előtti gondolatait felvezetve Gasper Potocsnik, a körmendiek vezetőedzője. - A magas színvonalú meccset mi kezdtük jobban, de a két középső negyedben jobb volt az ellenfél. Jó esélyünk volt a győzelemre, de voltak olyan hibáink, amelyek miatt ez nem sikerült.

Remélem, legközelebb hasonló helyzetben okosabban reagálunk! De ez már történelem, előre kell néznünk. Fontos a jó helyezés a táblázaton, de nekem edzőként leginkább azzal kell foglalkoznom, hogy az edzéseken hogyan készítem fel a csapatot az előttünk álló feladatokra, hogy azt tudjuk nyújtani, amire képesek vagyunk. Nem szeretnék túl sokat foglalkozni a helyezésekkel, inkább a mérkőzéssel. És ahogy eddig, úgy a következőn is egyértelműen a győzelem a célunk.

De most sem lesz könnyű dolgunk, hiszen - különösen ebben a bajnokságban - minden meccs nagyon nehéz idegenben. A Vasas szinte mindenkit megszorongatott, nagyon észnél kell lennünk. Hogy mi lehet a siker kulcsa? A mi rotációnk hosszabb, ezt kell kihasználnunk. Keményen, agresszíven kell játszanunk.

Ha az elsőtől az utolsó percig csapatként küzdünk, és megfelelő lesz az összhang a játékosok között, akkor megőrizhetjük jó pozíciónkat. Tiszteljük a Vasast, de győzni szeretnénk ellenük. Remélem, fizikailag és mentálisan is készen leszünk erre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!