Sport

2015.08.03. 14:21

Rajtol a Tour de Hongrie

Szombathely - Kedden a prológgal rajtol a vasi megyeszékhelyen a 90. alkalommal kiírt Tour de Hongrie országúti kerékpáros verseny.

Tóth Gábor

Az olimpiai kvalifikációs versenynek számító Tour de Hongrie tegnapi, szombathelyi sajtótájékoztatóján dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester, Eisenkrammer Károly főszervező és Simon Zoltán Péter, a vasi kerékpáros szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. A városvezetők szerint nagy öröm, hogy 2008 után visszatért a vasi megyeszékhelyre a magyar körverseny egyben Szombathely visszatért a magyar kerékpársport térképére. Továbbá jelezték, hogy a rendezvénynek városmarketing és turisztikai szempontból is nagy a jelentősége. Hiszen közel 300 versenyző, kísérő, szurkoló tölt el legalább két-három napot Szombathelyen és az egész világon tudósítanak a rendezvényről. Eisenkrammer Károly elárulta, hogy 25 ország 96 versenyzője vesz részt a Tour de Hongrie-n, erős mezőnyre, színvonalas erőpróbára van kilátás. Simon Zoltán Péter megértést kért Szombathely polgáraitól az útlezárások miatt. Ugyanakkor mindenkit arra buzdított, hogy a helyszínen tekintse meg a versenyt hiszen ilyen szintű kerékpáros rendezvényt ritkán látni Szombathelyen.

A megmérettetés kedden az 1,2 kilométeres egyéni időfutamal rajtol 17 órás kezdéssel (Rákóczi u., Thököly u., Szent Márton u., Savaria tér, Fő tér). Előtte 14.30-tól 16 óráig az amatőröké a terep 60 amatőr bringás nevezését fogadák el a szervezők. Az eredményhirdetés 18.45-kor lesz. Szerdán pedig az első szakasz, a Szombathely Keszthely közötti 112 km-es táv vár a mezőnyre. A lassú rajtnak a Fő tér ad otthont 15.30-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!