Sport

2010.11.24. 11:52

Tovább borult a bili: nyolc pontot levontak a Csepregtől

A keddi fegyelmi tárgyaláson kiderült, a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában szereplő csepregi gárdában a váti meccsen szabálytalanul szerepelt Szabó István a Vassurány és a Bozsok ellen is Németh Gábor igazolásával jászott. A szövetség nyolc pontot vett el a csepregi csapattól. Ugyanakkor megfellebbezi 2012. október 31-ig szóló eltiltását a Csepreg volt edzője, Vida Ferenc. A szakember állítja, be sem idézték a fegyelmi tárgyalásra.

Pum András

Mint ismert, a Szombathelyi Városi Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága az ominózus Vát-Csepreg (2:0) mérkőzés kapcsán, játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt - a csepregieknél Németh Gábor igazolásával Szabó István szerepelt - egy büntetőpontot levont a csepregi együttestől, Szabó István pedig 2011. július 31-ig nem húzhat szerelést. A csepregiek akkori edzője, Vida Ferenc pedig meglehetősen kemény büntetést kapott:  2012. október 31-ig mindennemű vezetői tevékenységtől eltiltották.


Megkerestük Vida Ferencet, aki azonban nem kívánta bővebben kommentálni az ügyet.

- Nem idéztek be a fegyelmi tárgyalásra és semmilyen hivatalos értesítést nem kaptam az eltiltásomról sem - jelezte Vida Ferenc. - Egy biztos: megfellebbezem az ítéletet, ennél többet viszont az üggyel kapcsolatban nem szeretnék mondani.

- Az első tárgyalásra a csepregi klubnak küldtünk idézést, ugyanis a Csepreg-meccsét vizsgáltuk, nem pedig személy szerint Vida Ferencet - mondta Hegedűs Lajos, a versenybizottság titkára. - Egyébként Vida Ferenc nem is jött el a tárgyalásra. Szabó Istvánnak viszont a lakcímére küldtük az idézés, hiszen konkrétan az ő játéka került górcső alá. Ami az eltiltást illeti: személyesen Vida Ferenc feleségének adtam át a határozatot.


A tegnapi, azaz keddi fegyelmi ülésen újabb fejlemény történt az ügyben: a bizottság beidézte a bozsoki és vassurányi játékosokat, vezetőket is. A Csepreg ugyanis a nyolcadik fordulóban odahaza 4:3-ra verte a Vassurányt, míg a kilencedikben 2:1-re nyert Bozsokon. Ez önmagában természetesen nem adna okot vizsgálódásra, az viszont már felkeltette a bizottság érdeklődését, hogy a jegyzőkönyv tanúsága szerint mindkét találkozón kezdőként játszott a csepregi csapatban Németh Gábor. (Akiről mint tudjuk, a váti meccsen igazából Szabó István játszott helyette.) Németh a Vassurány ellen 72 percet töltött a gyepen, míg a bozsoki összecsapáson végig a pályán volt.
Nos, a bozsoki és vassurányi játékosok és vezetők egyöntetűen állították: felismerték a focistát, ellenük is Szabó István futballozott - mégpedig Németh Gábor igazolásával. (A csepregi klubot senki sem képviselte a tárgyaláson.)

A bizottság a bozsoki és vassurányi vallomások alapján megállapította, hogy  - a Vát-Csepreg (2:0) meccshez hasonlóan - a Csepreg-Vassurány (4:3), és a Bozsok-Csepreg (1:2) bajnokin Németh Gábor igazolásával szintén Szabó István futballozott. Emiatt - hivatalból eljárva - a két találkozó eredményét megsemmisítette, ráadásul egy-egy büntetőpontot levont a Csepregtől.

Így összesen tehát nyolc - plusz a Vát elleni egy - azaz kilenc pontot buktak el a csepregiek, akik így 15 ponttal a tabella kilencedik fokára csúsztak vissza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!