Labdarúgás

2019.09.15. 16:45

Hazai pályán először maradt pont nélkül a Haladás

A Merkantil Bank Liga 8.fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC-t fogadta.

Pum András

Szombathelyi Haladás-Soroksár SC 0-1

Szombathely, játékvezető: Dolnegó

Haladás: Gyurján – Kiss B., Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf – Medgyes, Németh Márió, Schuszter, Gaál – Novák.

Soroksár: Varga Á. – Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Pászka, – Lőrinczy, Csernik, Misic, Korozmán – Csernik, Orosz.

A Haladásban a kezdőben kapott lehetőséget az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttesében futballozó 17 éves középpályás, Schuszter Ronald. A fiatal játékosnak ez volt az első NB II-es bajnokija.

Az első helyzet a vasiak előtt adódott, a hetedik percben Németh Márió 19 méterről, jobbról leadott lövése alig kerülte el a bal felső sarkot. A vasiak kezdeményeztek többet, látszott, mielőbb szeretnék döntésre venni a dolgot.

Negyedóra elteltével ismét Németh Márió került ziccerbe, de Bosnjak labdáját nyolc méterről Vargába lőtte.

A 22. percben megszerezte a vezetést a Soroksár. Gárdos jobb oldali beadást Korozmán hét méterről a bal sarokba fejelte.

Három perc múlva Novák lőtte el keresztbe a kapu előtt a labdát. A szombathelyiek akartak, mentek előre, de rengeteg hibával szőtték támadásaikat. A 32. percben Bosnjak bal oldali beadását Gaál tíz méterről kapura fejelte, Varga a léc fölé tolta a labdát.

 

Úgy kezdte a Haladás a második félidőt, mint az elsőt: nagy rohamokat vezetett, ám rengeteg volt a rossz passz, a pontatlanság.

A Soroksár sem tett hozzá túl sokat a mérkőzéshez, viszont előnye birtokában nyugodtan futballozhatott. Supka Attila kettőt is cserélt, pályára küldte az Illés Akadémia növendékét, a 17 esztendős korosztályos válogatott Szalay Szabolcsot is.

A 70. percben Nyári jobb oldali szögletét Eszlátyi fejelte kapura nagy helyzetből, de Valencsikban elakadt a labda. A játék szinte kizárólag a vendégtérfélen folyt, a vendégek szinte kizárólag bekkeltek, viszont ha lehetőségük adódott, gyors kontrákat vezettek.

A vasiak próbálkoztak a jobb oldalon, a bal szélen, de a beadások vagy nem találtak embert, vagy leszerelték az érkező támadókat.

Ahogy fogyott az idő, úgy váltak egyre idegesebbé a hazaiak. De nem csak ők, hanem a szurkolók is... A 80. percben egy szép akció végén Nyári félfordulatból, 18 méterről lőtt, de Varga ismét a helyén volt.

Az utolsó percekben mindent egy lapra tett fel a hazai gárda, de már semmi sem sikerült nekik.

A Haladás hiába futballozott mezőnyfölényben, nem játszott jól. A vasiak hazai pályán először maradtak pont nélkül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában