Sport

2015.07.24. 18:02

Ügyvezetőt váltott a Haladás VSE: Pődör Zoltán ment, Horváth Norbert jött

Szombathely - A Haladás VSE pénteki küldöttgyűlésen a lemondott Pődör Zoltán helyett Horváth Norbertet választották meg ügyvezető elnöknek.

Horváth Erika

Péntekre küldöttgyűlést hívott össze a Haladás VSE elnöksége. Megszokott napirendi pontokkal, az előző év értékelésével kezdtek. Pődör Zoltán ügyvezető elnök beszámolt a 2014-es év szakmai munkájáról, a 12 szakosztály sikeresnek értékelt eredményeiről, majd a felügyelő bizottság jelentését is felolvasta, miszerint az elmúlt esztendőt 7,374 millió forintos veszteséggel zárta az egyesület. Homlok Zsolt, a HVSE elnöke bejelentette, hogy a naptári éves elszámolásról áttérnek a július 1-jétől következő év június 30-áig tartó bajnoki évadokhoz igazodóra. A küldöttgyűlés fő eseménye az ügyvezetőelnök-választás volt.

Jobbról a Haladás VSE leköszönő ügyvezető elnöke, Pődör Zoltán, balról az újonnan megválasztott, Horváth Norbert. Fotó: Unger Tamás

Ugyanis a két éve regnáló Pődör Zoltán – aki egyben a kézilabda-szakosztályt is irányította – más elfoglaltságára hivatkozva lemondott. (Nemrégiben bejelentették, hogy felkérték a Nemzeti Kézilabda Akadémia egyik régiós központjának létrehozására.) Az új jelöltre pályázat útján találtak. A 40 éves Horváth Norbert nem ismeretlen a vasi sport világában, annak idején Németh Pál dobócsoportjában volt kalapácsvető, junior Eb-ötödik helyet is jegyzett, majd az Egyesült Államokban tanult sportösztöndíjjal. Az 56 szavazásra jogosult küldött közül 38-an voltak jelen, titkos szavazással 36-an adtak Horváth Norbertnek bizalmat.

Homlok Zsolt bejelentése szerint jövő héten még tárgyalásokat folytatnak a HVSE kézilabda-szakosztályának jövőjéről, amelynek lezárásához egy rendkívüli küldöttgyűlést hívnak majd össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!